3 عامل خطر سکته قلبی در زنان

حمله قلبی یا سکته قلبی؛ از علائم تا راه‌های درمان

فشار خون بالا، دیابت و استعمال دخانیات عوامل پرخطر برای سکته قلبی است. در این مقاله می‌خواهیم به عامل سکته قلبی در زنان بپردازیم.

براساس یک مطالعه جدید این عوامل خطر باعث افزایش احتمال ابتلا به سکته قلبی در مردان و زنان می‌شود. اما در زنان بیشتر است آنها دریافتند که فشار خون بالا باعث افزایش 83 درصدی خطر ابتلا به سکته قلبی در زنان شده است استعمال دخانیات خطر ابتلا به سکته قلبی را در 55 درصد بیشتر در زنان افزایش می‌دهد، در مقایسه با یک مرد. دیابت نوع 2 باعث افزایش 47 درصدی سکته قلبی نسبت به مردان می‌شود.

علت این مسائل این است که زنان کمتر از مردان به سلامت خود اهمیت داده و برای مثال در هنگام فشار خون بالا به پزشک مراجعه نمی‌کنند. با این وجود، این یافته‌ها یک یادآوری مهم برای پزشکان و زنان در مورد اهمیت مدیریت عوامل خطر است. بر اساس این تحقیقات، زنان اغلب عوامل خطرساز بیماری قلبی را نادیده می‌گیرند.

 

زنان از بسیاری مطالعات حذف شده‌اند

بیماری قلبی عامل اصلی مرگ و میر زنان و مردان در ایالات متحده است. اما برای چندین دهه، مطالعات مربوط به بیماری قلبی شامل مردان بیشتر از زنان است.

در برخی موارد، دانشمندان زنان را از مطالعه حذف کرده زیرا به دلیل بارداری ممکن است تاثیرات اشتباهی روی مطالعات داشته باشند. تغییرات در میزان هورمون شرکت کنندگان در دوران قاعدگی آنها همچنین می‌تواند نتایج تحقیقات را مختل کند. اما به طور فزاینده‌ای واضح است که جنس و جنسیت می‌تواند بر بیماری‌های قلبی تاثیر بگذارد. اگرچه در دهه‌های اخیر گام‌های گوناگونی در پیش گرفته شده است. اما هنوز برای حل مسئله عدم تعادل جنسیتی در بسیاری از زمینه‌های تحقیقاتی در مورد قلب و عروق هنوز کار بیشتر باید انجام شود. بسیاری از عوامل ممکن است به عدم تعادل مداوم کمک کنند.

 

مدیریت عوامل خطر شناخته شده

بر اساس تحقیقات برخی از عوامل خطر برای بیماری قلبی تاثیر بیشتری بر زنان نسبت به مردان دارند استعمال دخانیات، فشار خون بالا و دیابت باعث افزایش خطر ابتلا به حمله قلبی در زنان و مردان می‌شود. مطالعات متعدد نشان می‌دهد که این عوامل با خطر بیشتری برای سکته قلبی در زنان در مقایسه با تاثیر آنها در مردان است. عوامل خطرساز جنسیتی همچنین می‌توانند احتمال ابتلا به بیماری قلبی را در زنان افزایش دهند.

برای مثال، برخی از عوارض بارداری با افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی همراه است. این عوارض شامل پره اکلامپسی، فشار خون بارداری، دیابت بارداری، زایمان زودرس و وزن کم نوزاد است. برخی از شرایط سلامتی که به طور نامنظم زنان را تحت تأثیر قرار می‌دهد نیز با خطر بالای بیماری قلبی همراه است. به عنوان مثال، این شرایط عبارتند از سرطان سینه، آرتریت روماتوئید و لوپوس.

به منظور درک و مدیریت خطر ابتلا به بیماری های قلبی، زنان باید با پزشکان خود صحبت کنند. برخی از عوامل خطر را می‌توان در اوایل زندگی مورد توجه قرار داد. به عنوان مثال، رژیم غذایی، ورزش، استعمال دخانیات و دیگر عادات شیوه زندگی در اوایل دوران بلوغ و میانه ممکن است بر روی شانس ابتلا به دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی تاثیر بگذارد.

افزایش فعالیت بدنی و تناسب اندام نیز بسیار مهم است و زنان در فعالیت بدنی نسبت به مردان فعال‌تر هستند.

 

سخن آخر

محققان دریافته‌اند که فشار خون بالا باعث افزایش خطر ابتلا به سکته قلبی در زنان 83 درصد نسبت به مردان شد.

استعمال دخانیات خطر ابتلا به سکته قلبی را در 55 درصد بیشتر در زنان افزایش می‌دهد، در مقایسه با یک مرد. دیابت نوع 2 باعث افزایش 47 درصدی نسبت به یک مرد شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید