باید و نباید های غذایی کبد چرب

رژیم غذایی کبد چرب | درمان + برای کبد چرب چی بخوریم

آیا از تغذیه ی مناسب برای کبد چرب مطلع هستید؟

بدن در بسیاری از مناطق بدن چربی را برای استفاده به عنوان انرژی و عایق بدن ذخیره می‌کند. کبد تا حدی از چربی تشکیل شده است، اما اگر میزان چربی در کبد خیلی زیاد باشد، ممکن است نشانه‌ای از بیماری کبد چرب باشد.

 

دو نوع از بیماری کبدی چرب وجود دارد:

بیماری کبد چرب الکلی و بیماری کبد چرب غیرالکلی. همچنین ممکن است به دلیل بارداری بیماری کبد چرب داشته باشید. بیماری کبد چرب به کبد آسیب می‌رساند، و موجب جلوگیری از بین بردن سموم و تولید صفرا برای سیستم گوارش می‌شود. هنگامی که کبد قادر به انجام این وظایف به طور موثر نیست، فرد را در معرض خطر مشکلات دیگر در سراسر بدن قرار می‌دهد. درمان اولیه برای بیماری کبد چرب تغییرات در رژیم غذایی و ورزش است، اگرچه ممکن است بعضی از افراد برای درمان بیشتر به پزشک مراجعه کنند.

مواد غذایی مفید برای کبد چرب

مواد غذایی مفید برای کبد چرب

رژیم غذایی برای بیماری کبد چرب شامل غذاهای متنوعی است. کاهش کالری و خوردن فیبر بالا، غذاهای طبیعی یک نقطه شروع خوبی هستند خوردن غذاهای حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده، فیبر و پروتئین می‌تواند به بدن کمک کند تا انرژی کامل داشته باشد.

غذاهایی که التهاب را کاهش می‌دهند یا به بدن در مبارزه با بیماری کمک می‌کنند نیز حائز اهمیت هستند. بعضی از مردم به دنبال برنامه رژیم خاصی مانند رژیم غذایی گیاهی یا رژیم مدیترانه‌ای می‌روند. یک متخصص تغذیه اغلب می‌تواند به فرد کمک کند تا یک برنامه رژیم غذایی مناسب برای سلیقه، علائم و وضعیت سلامتی خود ایجاد کند. علاوه بر این دستورالعمل‌های اساسی، غذاهای خاصی نیز وجود دارد که ممکن است

برای افرادی که دارای بیماری کبد چرب هستند مفید باشد، از جمله:

سیر

سیر جزء بسیاری از رژیم های غذایی است و ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب مفید باشد. یک مطالعه در تحقیقات پیشرفته پزشکی نشان داد که مکمل‌های پودر سیر به کاهش وزن و چربی بدن افراد مبتلا به بیماری کبد چرب کمک می‌کند.

 

اسیدهای چرب امگا 3

بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که اسیدهای چرب امگا 3 میزان چربی کبد و میزان کلسترول HDL را در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب افزایش می‌دهند برای تأیید این موضوع  تحقیق بیشتری نیاز است، اما خوردن غذاهایی با میزان بالای اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است به کاهش چربی کبد کمک کند. این غذاها شامل ماهی قزل آلا، ساردین، گردو، و کتان می‌باشد.

 

قهوه

نوشیدن قهوه صبحگاهی برای بسیاری از مردم لذت بخش است به گفته یک گزارش در Annals of Hepatology، قهوه حاوی اسید کلروژنیک است که یک ترکیب قوی است که خواص آنتی اکسیدان و ضد التهابی دارد. همچنین باعث کاهش کلسترول و فشار خون می شود.

به علاوه این ترکیب مفید، به نظر می‌رسد قهوه به محافظت از بدن در برابر بیماری کبد چرب غیرالکلی کمک می‌کند. اضافه کردن قهوه به روال صبح، ممکن است علاوه بر رژیم غذایی کبد چرب یک فرد عالی باشد.

 

کلم بروکلی

خوردن انواع سبزیجات مختلف برای بیماری کبد چرب مفید است، اما بروکلی یکی از سبزیجات است که فرد باید در مورد رژیم غذایی آن فکر کند یک مقاله در نشریه تغذیه نشان داد مصرف طولانی مدت بروکلی باعث جلوگیری از تولید چربی در کبد موش ها شده است. محققان هنوز هم باید مطالعات بیشتری در مورد انسان انجام دهند، اما این شواهد اولیه امیدوار کننده است.

 

چای

استفاده از چای برای اهداف دارویی تمرینی است که هزاران سال به طول می‌انجامد. همانطور که تحقیقات اخیر در مجله جهانی گاسترواندرولوژی نشان می‌دهد چای سبز به ویژه باعث کاهش میزان چربی بدن و چربی خون می‌شود. سطوح آنتی اکسیدانی در چای سبز نیز ممکن است مفید باشد.

 

گردو

گردو در کنار سایر برنامه‌های رژیم غذایی، گردو به خصوص در امگا 3 بسیار زیاد است. گزارش سال 2015 نشان می‌دهد که خوردن گردو پیشرفت‌های عملکرد کبدی را در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی بهبود می‌بخشد.

 

آووکادو

آووکادو غنی از چربی‌های سالم است، اما حاوی مواد مغذی ضد التهابی و فیبر محلول است که می‌تواند به کاهش قند خون و استرس اکسیداتیو در بدن کمک کند.

 

پروتئین سویا یا پنیر

به گفته یک بررسی در مجله گوارش و کبد، بعضی از پروتئین‌ها می‌توانند بدن را از بیماری کبد چرب محافظت کنند. به نظر می‌رسد پروتئین سویا و پنیر برای کمک به توازن اثرات مصرف کربوهیدرات ساده و کاهش سطح قند خون مفید است. آنها همچنین به بدن کمک می کند که توده عضلانی را حفظ کند و وزن کلی را کاهش دهد.

غذاهای ممنوعه برای کبد چرب

غذاهای ممنوعه برای کبد چرب

برنج سفید

دانه‌های تصفیه شده مانند برنج سفید دارای فیبر کم هستند و ممکن است سطح قند خون را افزایش دهند. اضافه کردن غذاهای سالم به رژیم غذایی یکی از راه‌های مدیریت بیماری کبد چرب است. با این حال، برای افرادی که دارای بیماری کبد چرب هستند، باید غذاهای خاصی را نیز مصرف کنند.

 

شکر و قند اضافه

قند اضافه شده می‌تواند سطح قند خون بالا را افزایش داده و چربی را در کبد افزایش دهد قندهای اضافه شده معمولا در آب نبات، بستنی و نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه و آبمیوه یافت می‌شود قندهای اضافه شده همچنین در غذاهای بسته‌بندی، محصولات پخته شده و حتی قهوه و چای خریداری شده پنهان می‌شوند. اجتناب از قندهای دیگر، از جمله فروکتوز و شربت ذرت، همچنین می تواند به کمترین مقدار چربی در کبد کمک کند.

 

الکل

الکل یک عامل خطر مهم برای افرادی است که بیماری کبدی چرب دارند الکل بر کبد تاثیر می‌گذارد، به بیماری کبد چرب و سایر بیماری‌های کبدی مانند سیروز منجر می‌شود. فرد مبتلا به بیماری کبد چرب باید الکل را از رژیم غذایی خود کاهش دهد یا از بین ببرد.

 

دانه‌های تصفیه شده

دانه‌های پردازش شده و تصفیه شده در نان سفید، ماکارونی و برنج سفید وجود دارد این دانه‌های بسیار پردازش شده‌اند و فیبر آن‌ها حذف شده است، که می‌تواند منجر به افزایش قند خون شود دانه‌های تصفیه شده به راحتی می‌توانند جایگزین‌هایی مانند کندم کامل و دانه‌های کامل، سیب زمینی یا حبوبات داشته و یا کاملا حذف شوند.

 

غذاهای سرخ شده یا شور

غذای سرخ شده یا شور ممکن است کالری و خطر افزایش وزن را افزایش دهد. اضافه کردن ادویه جات اضافی و گیاهان به وعده غذایی یک راه عالی برای ساخت غذاهای معطر بدون نمک است. غذاهای سرخ شده معمولا می‌توانند گریل یا بخارپز شوند.

 

گوشت

گوشت گاو، گوشت خوک و سوسیس و کالباس، همه چربی‌های اشباع بالا هستند، که باید فردی که بیماری کبد چرب دارد از آن جلوگیری کند گوشت گوسفند، ماهی یا سویا جایگزین خوبی هستند، اما ماهی‌های وحشی و روغن ماهی ممکن است بهترین انتخاب باشند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید