سم زدایی کبد

چگونه کبد خود را پاکسازی کنید؟

کبد شما یکی از بزرگترین اعضای بدن است و کمک می‌کند تا مواد زائد را حذف کرده و مواد مغذی و داروهای مختلف را پردازش کند. اکثر مردم تصور می‌کنند که سم زدایی کبد پس از عدم مصرف الکل یا غذاهای ناسالم، انجام می‌شود. برخی امیدوارند که روزانه کارکرد کبد خود را بهتر کنند. بسیاری معتقدند که به درمان بیماری‌های کبد کمک می‌کند.

مانند بسیاری از روش‌های سم زدایی دیگر، سم زدایی کبد دارای مراحل خاصی است. ممکن است مجبور شوید برای چند روز فقط آبمیوه یا مایعات دیگری بنوشید. شما ممکن است نیاز به رژیم غذایی محدود، یا مکمل‌های گیاهی یا مکمل غذایی داشته باشید. در برخی موارد نیز می‌توانید چندین روش را با یکدیگر ترکیب کنید.

آیا سم زدایی کبد از نظر علمی اثبات شده است؟

هیچ شواهد علمی وجود ندارد که سم زدایی کبد سموم را حذف کند یا سلامتی شما را افزایش دهد. به همین دلیل رژیم‌های غذایی سم زدایی کبد ممکن است ناخوشایند باشند، زیرا آنها معمولا اجازه نمی‌دهند غذاهای فرآوری شده را بخورید. این غذاها حاوی چربی‌های جامد و شکر فرآوری شده است. آنها کالری زیادی دارند اما کمبود ارزش غذایی دارند. رژیم‌های غذایی می‌توانند غذاهایی را که ممکن است به آن‌ها آلرژی و یا حساسیت دارید مثل شیر، گلوتن، تخم مرغ و یا بادام زمینی حذف کند.

پزشکان معتقدند که سم زدایی کبد برای سلامتی شما اهمیت زیادی ندارد هیچ دلیلی وجود ندارد که این روش‌ها پس از اینکه بیش از حد غذا یا الکل مصرف کرده‌اید سموم را از بین ببرند. همچنین شواهدی وجود ندارد که آنها آسیب کبدی را که پیش از این اتفاق افتاده است، رفع کنند.

آیا خار مریم به سم زدایی کبد کمک می کند؟

آیا خار مریم به سم زدایی کبد کمک می‌کند؟

خارمریم یک گیاه است که حاوی ترکیبی به نام سیلبیین است. ممکن است شنیده‌اید که این کار به بهبود عملکرد کبد کمک می‌کند و می‌تواند به درمان بیماری کبد کمک کند. اما، درست همانطور که شواهد کافی در مورد کپسول‌های ضد التهابی وجود ندارد، به اندازه کافی شواهد علمی برای اثبات اینکه خار مریم و یا عصاره‌های آن از کبد شما را سم زدایی می‌کند نیز وجود ندارد.

شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه ترکیبات خار مریم باعث بهبود علائم انواع خاصی از بیماری کبد می‌شود. اما هیچ مطالعه‌ای نشان نمی‌دهد که این بیماری را درمان می‌کند.

آیا سم زدایی کبد ایمن است؟

درمان‌های پزشکی برای بیماری‌های مختلف کبدی وجود دارد. اما هیچ چیز نشان نمی‌دهد که برنامه‌های سم زدایی کبد و یا مکمل‌ها می‌توانند آسیب کبدی را درمان کنند. در واقع، روش‌های سم زدایی کبد در بعضی مواقع می‌تواند به کبد شما آسیب برساند. چیزهایی که باید در مورد این برنامه‌ها و محصولات بدانید وجود دارد:

  • برخی از شرکت‌ها از مواد تشکیل دهنده‌ای استفاده می‌کنند که می‌توانند مضر باشند.
  • آبمیوه‌های غیر پاستوریزه می‌توانند شما را بیمار کنند، به ویژه اگر شما پیر هستید یا سیستم ایمنی ضعیف دارید.
  • اگر بیماری کلیوی دارید، سم زدایی که حاوی مقدار زیادی آب می‌باشد، می‌تواند بیماری شما را بدتر کند.
  • اگر دچار دیابت هستید، قبل از اینکه در مورد هر رژیم غذایی که به طور معمول مواد غذایی مصرفی شما را را تغییر می‌دهد فکر کنید، مطمئن شوید که با پزشک خود مشورت کنید.
  • اگر یک برنامه سم زدایی کبد داشته باشید، ممکن است احساس ضعف، غش کردن، سردرد یا کم آبی بدن داشته باشید. اگر هپاتیت B داشته باشید،کم آبی و خشکی دهان می‌تواند باعث آسیب جدی به کبد شود.

چگونه کبد خود را سالم نگه دارید

چگونه کبد خود را سالم نگه دارید

سلامت کلی و ژن‌های شما بر کبد شما اثر می‌گذارد. بنابراین مراقب رژیم غذایی، شیوه زندگی و عوامل محیطی باشید. مراحل ساده و معمولی برای کمک به نگه داشتن کبد سالم بدون برنامه‌های خاص سم زدایی وجود دارد. این مسائل می‌تواند موارد خاصی را ایجاد کند که احتمال ابتلا به بیماری کبد را بیشتر می‌کند، مانند مصرف الکل سنگین یا سابقه خانوادگی بیماری‌های کبدی شما باید:

  • مقدار الکل که می‌نوشید محدود کنید و در مورد مقدار الکلی که برای شما مناسب است با پزشک خود صحبت کنید.
  • هر روز رژیم غذایی متعادل داشته باشید. این شامل 5-9 عدد میوه و سبزی در روز، همراه با سبزیجات با فیبر بالا، آجیل و دانه‌های کامل است. همچنین مطمئن شوید که پروتئین را برای حمایت از آنزیم‌هایی که به طور طبیعی بدن شما را سم زدایی می‌کنند، مصرف کنید.
  • وزن خود را حفظ کنید یا اگر نیاز دارید وزن خود را از دست بدهید.
  • هر زمانی که می‌توانید ورزش کنید

کاهش رفتارهای مخاطره آمیز که می‌تواند به ویروس هپاتیت منجر شود:

  • از مواد مخدر اجتناب کنید
  • مسواک زدن، مسواک را با سایر افراد به اشتراک نگذارید.
  • خالکوبی را فروشگاه‌های استریل انجام دهید.
  • رابطه جنسی محافظت نشده با غریبه‌ها نداشته باشید
  • اگر فکر می‌کنید ممکن است هر گونه مشکلی کبد داشته باشید یا عوارضی از هر بیماری دارید، با پزشک خود مشورت کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید