تاثیرات دیابت بارداری بر مادر و فرزند

دیابت در بارداری چه خطراتی دارد ؟

هنگامی که شما باردار هستید، تغییرات هورمون می‌تواند میزان قند خون شما را افزایش دهد. دیابت بارداری احتمال بروز عوارض بارداری را افزایش می‌دهد. پس از اینکه دیابت بارداری تشخیص داده شد، پزشک یا ماما، خواهان مراقبت از سلامتی شما و سلامت کودک برای بقیه بارداری خواهند بود.

اکثر زنان مبتلا به دیابت بارداری دارای بارداری‌های سالم و نوزادان سالم هستند. بدست آوردن درمان خوب، همه تفاوت ها را ایجاد می‌کند.

 

دیابت بارداری چگونه کودک را تحت تاثیر قرار می‌دهد

قند خون بالا شما نیز بر کودک شما تأثیر می‌گذارد زیرا از خون شما مواد مغذی دریافت می‌کند. کودک شما این قندهای اضافی را به شکل چربی نگه می‌دارد، که می‌تواند آنها را بزرگتر از حد معمول رشد دهد.

 

آنها بیشتر احتمال دارد عوارض خاصی داشته باشند:

  • صدمات در هنگام زایمان به علت اندازه آنها
  • وقتی که آنها متولد می شوند، سطح قند خون و سطح مواد معدنی پایین می‌آیند
  • زردی، یک وضعیت قابل درمان است که پوست را زرد می‌کند
  • زایمان زودرس
  • مشکلات تنفسی موقت

در آینده کودک شما ممکن است احتمال ابتلا به چاقی و دیابت را افزایش دهد. بنابراین به کودک خود کمک کنید که یک زندگی سالم داشته باشد-  این می‌تواند شانس او را برای این مشکلات کاهش دهد.

 

دیابت بارداری چگونه مادر را تحت تاثیر قرار می‌دهد

شما ممکن است:

  • سقط جنین
  • فشار خون بالا یا پره اکلامپسی
  • زایمان زودرس

قند خون شما پس از تولد نوزاد، احتمالا به حالت طبیعی باز خواهد گشت. اما شما احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 یا دیابت بارداری را با بارداری دیگری افزایش خواهید داد. شیوه زندگی سالم می‌تواند احتمال وقوع آن را کاهش دهد. همانطور که می‌توانید فرزندتان را کمک کنید، می‌توانید شانس خود را از چاقی و دیابت کاهش دهید.

در مورد گزینه‌های زایمان با پزشک یا ماما خود صحبت کنید

اهمیت رژیم غذایی مناسب در کنترل دیابت بارداری

آنچه شما می‌توانید برای مدیریت دیابت بارداری انجام دهید

غذای سالم بخورید. با یک متخصص تغذیه و یا مددکار دیابت کار کنید تا بتوانید غذاها و میان وعده‌هایی که قند خون شما را در محدوده سالم نگه دارید، برنامه‌ریزی کنید. شما باید مقدار کربوهیدرات‌هایی که می‌خورید و می نوشید محدود کنید، زیرا می‌توانند قند خون شما را افزایش دهند. از غذاهای پرچرب مانند نوشابه و شیرینی‌ها اجتناب کنید.

ورزش کنید. هر روز برای کمک به کنترل قند خون، فعالیت بدنی خود را انجام دهید. هدف را 30 دقيقه فعاليت متوسطه در هر روزقرار دهید، مگر آنکه پزشک يا ماما توصيه کننده چيز ديگري باشد. برای ورزش ملایم، قدم زدن یا شنا کردن را امتحان کنید.

قرار ملاقات‌های پزشکی خود را به طور منظم نگه دارید عدم توجه به چکاپ می‌تواند سلامتی شما را به خطر بیندازد و کودک شما را در معرض خطر قرار دهد. شما ممکن است نیاز داشته باشید که کودک شما به طور منظم در دفتر دکتر با استفاده از سونوگرافی یا آزمایش بدون استرس بررسی شود.

قند خون خود را آزمایش کنید. این می‌تواند یک راه اصلی برای تماشای سلامت شما باشد. ممکن است مجبور شوید آن را چندین بار در روز بررسی کنید.

داروهای تجویزی را مصرف کنید برخی از زنان نیاز به انسولین یا داروهای دیگر برای کمک به کنترل قند خون خود دارند. توصیه‌های دکتر یا ماما را دنبال کنید. اطمینان حاصل کنید که چگونه و چه زمانی باید از دارو استفاده کنید.

برای نشانه‌هایی از تغییرات قند خون خود آگاهی لازم را به دست آورید. اطمینان حاصل کنید که شما می‌دانید که چه زمانی باید علائم را مشاهده کرد یا آزمایش شما سطح پایین یا بالا را نشان می‌دهد.

اهمیت کنترل توسط پزشک

هنگامی که باید با دکتر یا ماما تماس بگیرید

هنگامی که شما دیابت بارداری دارید، بخشی از کار شما این است که توجه زیادی به سلامت خود داشته باشید.

با پزشک خود موارد زیر را چک کنید:

  1. شما بیمار هستید و نمی‌توانید برنامه غذایی خود را دنبال کنید.
  2. شما علائم قند خون بالا دارید: مشکل تمرکز، سردرد، افزایش تشنگی، بینایی تیره یا کاهش وزن.
  3. شما علائم قند خون پایین دارید: اضطراب، گیجی، سرگیجه، سردرد، گرسنگی، ضربان قلب یا تپش قلب، احساس تنگی نفس یا لرزش، پوست رنگ پریده، عرق کردن یا ضعف.
  4. شما قند خون خود را در خانه آزمایش کردید و بالاتر یا کمتر از حد هدف شما است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید