آلوپسیا چیست؟

آلوپسیا آره آتا یا طاسی منطقه ای سر چیست؟

آلوپسیا بیماری پوستی است که در نتیجه از دست دادن مو در روی پوست سر و در نقاط دیگر بدن حاصل می‌شود. در بیماری آلوپسیا معمولا بصورت لکه‌های گرد، صاف کوچک یا بزرگ روی پوست سر ایجاد می‌شود و تا جایی که تمام موی سر (آلوپسی total) یا کل موهای بدن (آلوپسی universal) ریزش پیدا کند؛ می‌تواند پیشرفت کند.

این بیماری به طور کلی حدود 2% از کل جمعیت را که تنها بیشتر از 5 میلیون نفر آنها در ایالات متحده هستند را در می‌گیرد. معمولا این بیماری پوستی غیرقابل پیش بینی و دوره‌ای می‌باشد و هر زمان احتمال دارد مو مجدد شروع به رشد یا ریزش کند و دوره بیماری آلوپسیا در هر فرد متفاوت است.

انواع آلوپسیا

انواع آلوپسیا

آلوپسی بیماری رایجی است که در نتیجه از دست دادن مو در روی پوست سر و در نقاط دیگربدن حاصل می‌شود.

سه نوع آلوپسی آره آتا تاکنون، شناخته شده است.

  1. آلوپسی آره آتا
  2. آلوپسی total
  3. آلوپسی universal

شایع‌ترین نوع این بیماری ناشی از اختلالات خودایمنی (سیستم دفاعی بدن) بوده و ریزش در آن به صورت سکه‌ای در اندازه‌های مختلف می‌باشد.

آلوپسیtotal: در آلوپسی آره آتا total تمام موهای سر شروع به ریزش پیدا می کنند.

آلوپسی universal: نادرترین نوع این بیماری، آلوپسی آره آتا universa می باشد که منجر به ریزش موی پوست سر و کل بدن می‌شود.

 

خودایمنی و آلوپسیا

در بیماری آلوپسی فولیکول‌های مو؛ در نتیجه حمله اشتباه توسط سیستم دفاعی بدن شخص (سلول‌های سفید خون) آسیب میبیند و مانع از رشد مو می‌شود که این بیماری به عنوان یک بیماری ناشی از اختلالات سیستم دفاعی بدن شناخته شده است.

درمان آلوپسیا

درمان آلوپسیا

در تمام انواع آلوپسی آره آتا، فولیکول‌های مو هنگامی که سیگنال مناسبی دریافت کنند زنده می‌مانند و آماده برای رشد مجدد مو خواهند شد. در تمام موارد، رشد مجدد مو ممکن  است  بدون  درمان یا پس از سال‌ها صورت گیرد. درحال حاضر درمان قابل  تاییدی از طرف  FDA برای انواع آلوپسی‌های آره آتا، universal، total وجود ندارد. با این حال، پزشکان متخصص زیادی در تلاش هستند تا راهی موثر برای به دست آوردن درمان این بیماری بیابند.

 

آلوپسیا خفیف (سکه ای)

راه‌های درمانی آلوپسی در زنانخفیف (سکه ای) وجود دارد (ریزش موی سر کمتر از 50%) اگرچه  در  حال  حاضر  درمان قابل قبولی که در همه موارد پاسخ دهد وجود ندارد.

 

تزریق کورتیزون

رایج‌ترین روش درمان، تزریق کورتیزون به قسمت‌های بدون موی پوست است.

این تزریقات معمولا توسط یک متخصص پوست که از یک سوزن ریز استفاده می‌کند، انجام می‌شود.

ماهانه یک مرتبه، در پوست و اطراف ناحیه بدون مو  انجام می‌شود.

انجام این تزریق، موجب سوزش و درد در محل تزریق می‌شود ؛اما موقتی است و پس از خروج از مطب پایان می‌یابد.

چنانچه موی جدید رشد کرد معمولا طی 4 هفته نمایان خواهد شد.

تزریق کورتیزول از پیشرفت ناحیه‌های تو خالی جلوگیری می‌کند.

در قسمت‌های تزریق کورتیزون، اثرات جانبی کمی عموما حاصل می‌شود.

گاهی گودشدگی موقتی روی پوست در محل تزریق ایجاد میشود. البته این گود رفتگی معمولا خود به خود پر می‌شود.

 

ماینوکسیدیل موضعی

استفاده هر 2بار در روز محلول ماینوکسیدیل5% ممکن است موجب رشد مجددمو در قسمتهای پوست سر شود.

اگر موی سر به طور کامل رشد کند، درمان متوقف خواهد شد استفاده از محلول ماینوکسیدیل موضعی 2% به تنهایی در درمان این بیماری موثر نخواهد بود. اگر از کرم کورتیزون نیم ساعت بعد از محلول ماینوکسیدیل استفاده شود تاثیر بیشتری خواهد داشت. مزیت ماینوکسیدیل موضعی؛ بی خطر بودن، استفاده آسان است و همچنین فشار خون افراد نرمال را پایین نمی آورد. محلول ماینوکسیدیل موضعی به  طور  100% درمان اثربخشی در افراد مبتلا به ریزش مو ندارد.

 

پماد یا کرم آنترالین (anthealin)

درمان دیگر  استفاده از پماد یا کرم آنترالین می‌باشد. آنترالین از موادمصنوعی tar-like ساخته شده است که عموما برای درمان بیماری پسوریازیس استفاده می‌شود.

پماد آنترالین بر روی نواحی بدون مو؛ روزانه یک بار استعمال می‌شود و بعد از مدت کوتاهی معمولا بین نیم تا یک ساعت بعد، شسته می‌شود. اگر موی جدید رشد کرد، درمان بین 8 تا 12 هفته ادامه خواهد داشت آنترالین، به طور موقتی بر روی پوست ایجاد سوزش کرده و پوست تحت درمان قهوه‌ای کم رنگ یا بی رنگ خواهد شد. پس از استعمال پماد؛ حتما دست‌ها شسته شوند.

 

آلوپستی آره اتا universal/ total:

راه‌های درمانی کمی برای آلوپستی آره اتا وسیع وجود دارد. (فقدان موی سر بالای 50%)

 

قرص‌های کورتیزون

گاهی  اوقات  قرص‌های  کورتیزون  برای  درمان  ریزش  موی  شدید تجویز  می‌شود. استفاده‌ی این قرص‌ها؛ خیلی  قوی تر از  تزریق  موضعی  کورتیزون  در  پوست  است. ضروری  است  قبل  از مصرف  قرص های  کورتیزون  درخصوص  عوارض  احتمالی  آن  با پزشک  مشاوره کنید. عوارض جانبی این قرص‌ها، در مبتلایان جوان و سالم  قابل تحمل است. به  طور کلی  قرص‌های کورتیزون به علت طولانی بودن مدت درمان که سلامتی را تهدید می‌کند  توسط  افراد  نسبتا  کمی استفاده  شده  است. با  این  وجود موی تازه رشد کرده، وقتی که مصرف قرص‌های کورتیزون متوقف شود شروع به ریزش می‌کند.

 

ایمونوتراپی موضعی

روش دیگری برای درمان آلوپسی آره آتا وسیع یا total/ universal استفاده می‌شود.

ایمونوتراپی موضعی می‌باشد؛ که منجر به حساسیت خارش می‌شود که همانند  بلوط سمی یا پیچک عمل می‌کند. تقریبا 40% از  درمان بیماران یا ایمونوتراپی موضعی منجر به رشد مجدد موی سر بعد از 6 ماه درمان می‌شود. آن  دسته از کسانی که موفق به رشد مجدد موی سر شده‌اند محتاج به ادامه درمان جهت حفظ رویش مو مجدد هستند حداقل تا زمانی که شرایط به حالت سابق برنگردد. ممکن است محل خارش بخصوص در زیر کلاه گیس تحریک شود. این درمان‌ها در اکثر نقاط  آمریکا در دسترس نیست اگرچه در اوپا و کانادا خیلی زیاده بوده است.

 

کلاه گیس

بطور کلی درمان آلوپسی آره آتا پیشرفته زیاد موثر واقع نمی‌شود. ( به ویژه آلوپسی  آره آتا total/universal) برای این منظور یک کلاه گیس مناسب گزینه خوبی برای این سری افراد است. دقت مناسب در انتخاب کلاه گیس باعث می‌شود که کاملا طبیعی به نظر برسد. هر کلاه گیس باید کوتاه، کم پشت و سبک باشد.

اغلب برای حفظ  کلاه گیس بر روی سر نوار دوطرفه مخصوصی که می‌توان از فروشگاه ها خریداری و آن را از داخل به کلاه گیس گره زد استفاده می‌شود که این نوار  حتی در طول بازی های ورزشی، مانع افتادن کلاه گیس از سر می‌شود. برای کسانی که سرشان کاملا بی مو است کلاه هایی مناسبی وجود دارد که هر کلاه گیسی را می‌توان روی آن گذاشت و همچنین کلاه گیس‌هایی که خود متصل  به کلاه‌های جذبی هستند، وجود دارد. از  ویژگی‌های کلاه گیس استفاده از مواد اولیه سیلیکونی برای ایجاد یک فضای خالی محکم که راحت و آسان قابل گذاشتن و برداشتن است، می‌باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید