20 توصیه برای پیشگیری از عفونت دستگاه تناسلی زنان
عفونت های دستگاه تناسلی از موضوع جدی است که اغلب نیز سلامت فردی و در صورت تأهل، سلامت جنسی همسر را نیز به خطر میاندازد. این نوع عفونتها، دومین نوع معمول عفونت در بدن و علت حدوداً ۳ میلیون معاینه پزشکی در سال است.
بانوان در ابتلا به عفونت های دستگاه تناسلی مستعدتر از مردانند؛ به همین علت پیشگیری از عفونت های دستگاه تناسلی یکی از مسائل مهمی است که باید بانوان در مورد آن اگاهی داشته باشند. همچنین گروهی از بیماری های عفونی دستگاه تناسلی مانند سوزاک، سیفلیس و تبخال های تناسلی و زگیل تناسلی که معمولا عوارض و درمان های بیشتری دارند، صرفا از طریق تماسهای جنسی منتقل میشوند اما گروهی از بیماری های عفونی هستند که چه از طریق تماس جنسی چه غیر از آن، اکثر خانمها در زندگی، حداقل یک بار به یکی از آنها دچار میشوند.
20 توصیه برای پیشگیری از عفونت دستگاه تناسلی زنان به شرح زیر است:
♦ لباس های زیر خود را هر روز دوبار عوض کنید.
♦ در طول روز لباس های زیر نخی به تن کنید. از پوشیدن لباس های بدون تهویه نظیر لباس های زیر نایلونی و یا ساخته شده از سایر الیاف مصنوعی خودداری کنید همچنین از پوشیدن لباس های تنگ مانند شلوار جین، جوراب شلواری و مایو به مدت طولانی اجتناب کنید. لباس های آزاد و راحت به تن کنید و برای شستن لباس زیر خود از شوینده های غیرمعطر و ملایم استفاده کنید.
♦ همیشه نواحی تناسلی و اطراف آن را خشک نگه دارید. رطوبت باعث رشد سریع میکروب ها می شود.
♦ هرگز لباس های خیس و مرطوب را به تن نکنید. در صورت خیس شدن لباس هایتان، فورا آن را عوض کنید.
♦ پودر تالک به علت نگه داشتن رطوبت در خود ؛ در اطراف ناحیه تناسلی استفاده نکنید.
♦ در صورت استفاده از تامپون دوران قاعدگی حداکثر آن را هر سه تا چهار ساعت یک بار عوض کنید. پیش از گذاشتن تامپون دستهای خود را کاملا بشویید. در هنگام خواب شبانه هرگز از تامپون استفاده نکنید و به جای آن از پدهای بهداشتی استفاده کنید.
♦ نوار بهداشتی (پد) را باید هر چهار تا شش ساعت یک بار (حداکثر ۸ ساعت) عوض کرد. پیش از گذاشتن پد نیز دستهای خود را با آب و صابون بشویید.
♦ از تامپون، نوارهای بهداشتی و دستمال توالت غیر معطر استفاده کنید.
♦ هنگام استحمام از صابون و شامپوهای غیرمعطر و ملایم استفاده کنید و هیچگاه از وان کف صابون نیز استفاده نکنید.
♦ کاندومها و دیافراگم هایی از جنس لاتکس و ژل های اسپرم کش در برخی از زنان ایجاد تحریک میکنند که باید از سایر روشهای جلوگیری از بارداری استفاده گردد. همچنین هنگام نزدیکی از لغزنده کنندههای محلول در آب و غیر معطر باید استفاده کنند و به هیچ عنوان از وازلین و لغزنده کننده های حاوی سیلیکون استفاده نکنند.
♦ به طور منظم سطح خارجی نواحی تناسلی را با آب ولرم شست و شو دهید. برای شستن نواحی تناسلی نیازی به استفاده از صابون نیست.
♦ زنان برخلاف مردان، پس از ادرار و اجابت مزاج باید همیشه از سمت جلو به طرف عقب، خود را بشویند. این کار مانع رانده شدن باکتری های انتهای دستگاه گوارش به ناحیه تناسلی می شود.
♦ هنگام شامپو زدن و آب کشیدن موها حین استحمام سر خود را به سمت جلو خم کنید تا شامپو با ناحیه تناسلی تماس نیابد.
♦ پس از استحمام با یک حوله نرم ناحیه تناسلی را به ملایمت خشک کنید. میتوانید برای این کار از سشوار (با درجه باد سرد) نیز استفاده کنید.
♦ پس از استحمام ادرار کنید.
♦ هرگز به بهانه کار، تنبلی، و… ادرار خود را نگه دارید. اگر به دستشویی دسترسی دارید به محض احساس نیاز، کارهای دیگر را رها کنید و برای حفظ سلامت خود به دستشویی بروید.
♦ از دوش مخصوص دستگاه تناسلی استفاده نکنید زیرا ترشحات و باکتری های طبیعی و محافظ این ناحیه را می شوید.
♦ خودسرانه آنتی بیوتیک مصرف نکنید. مصرف بیرویه و خودسرانه آنتی بیوتیک ها، باکتری های مفید و طبیعی را که به حفظ سلامت کمک میکنند را از بین برده و زمینه برای ابتلا به عفونت های قارچی را افزایش می دهد.
♦ بانوانی که قرص های ضد بارداری مصرف می کنند و یا در دوران بارداری، شیردهی و یائسگیاند چون سطوح هورمونهای بدنشان دستخوش تغییر میشود، باید بیشتر بهداشت فردی خود را رعایت کنند.
بدون دیدگاه