چه کسانی باید تحت آنژیوگرافی قرار گیرند؟

آنژیوگرافی قلب چیست و چگونه انجام می شود؟

آنژیوگرافی قلب یک تست تهاجمی است که برای مشاهده رگ‌های قلب و تشخیص تنگی‌ها و بیماری‌های مربوط به عروق کرونر قلب، انجام می‌شود.

هنگامی که پس از معاینات بالینی، نوار قلب و روش‌های پیشرفته‌تری نظیر تست ورزش، اسکن هسته‌ای قلب، استرس اکو، یا سی‌تی آنژیو و هزینه نوار قلب، احتمال قابل توجهی برای تنگی عروق کرونر داده شود.

 

 

از آنژیوگرافی به عنوان روش قطعی تشخیص بیماری عروق کرونراستفاده می‌شود. لازم به ذکر است که طی همه‌ی این مراحل جهت تثبیت احتمال بالای بیماری لازم نیست. گاهی یک شرح حال ساده، نمایانگر یک احتمال بسیار بالا برای وجود این بیماری است: کافی است مرد میانسالی به دکتر آنژیوگرافی اظهار کند که اخیرآ در بالا رفتن از طبقات منزلش، دچار فشردگی یا سوزش در پشت جناق سینه‌اش می‌شود. این فرد به احتمال بیش از 95% دچار تنگی شدید عروق کرونر است و هرچه سریع‌تر باید تحت آنژیوگرافی قرار گیرد.

 

"</h2

آنژیوگرافی چگونه انجام می شود؟

به شکل سنتی از طریق شریان کشاله‌ی ران انجام می‌گیرد. که درآن یک لوله‌ی باریک وارد شریان ران و از آنجا به مدخل شریان‌های کرونر هدایت می‌شود.

سپس با تزریق ماده‌ی حاجب رادیولوژی در این شرایین، نقاط تنگ شریان شناسایی می‌شود. معمولآ تنگی های بیش از 50 تا 75 درصد باید تحت درمان قرار گیرند.

امروزه بیشتر توسط بالون و استنت (فنر) در همان زمان انجام می‌‎پذیرد. می دانیم؛ درگذشته‌ی نه چندان دوری در همه‌ی این موارد، بیماران به سوی جراحی قلب باز هدایت می‌شدند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید