آمادگی های قبل از ازدواج

دانستنی های زناشویی قبل و بعد ازدواج

بسیاری از دختران و پسران جوان تصور می‌کنند؛ با رسیدن به بلوغ جسمانی آمادگی لازم برای ازدواج کردن را پیدا کرده‌اند.

و به سبب استقلال فیزیکی که کسب کرده‌اند بنابراین توانایی لازم برای اداره زندگی مشترک را دارند و می‌توانند بر مشکلات و دست اندازهای آن فائق شوند.

 

استقلال روانی و عاطفی شرط لازم برای ازدواج

مینا پورفرخ دکتری روانشناسی در خصوص شرط اساسی برای ازدواج کردن بیان کرد: برخورداری از استقلال روانی و عاطفی لازمه اصلی برای ورود به زندگی مشترک است.

به این معنی که دختر یا پسر باید به این باور رسیده باشند که می توانند در زندگی انتخاب مسئولانه داشته باشند و بهایش را بپردازند بنابراین شخصی که حتی در تصمیم‌گیری برای تعیین رشته تحصیلی خود در دانشگاه ناتوان است، آمادگی لازم برای ورود به زندگی مشترک را ندارد.

 

خطای خود را به دوش دیگران نیندازید.

وی اظهار داشت: افرادی که بهای تصمیمشان را در زندگی نمی‌پذیرند. وقتی با کوچکترین خطا و مشکلی مواجه می‌شوند بار و هزینه آن را به عهده نمی‌گیرند و همواره اشتباه خود را بر دوش دیگران می‌اندازند.

 

 

ازدواج با افراد اثرپذیر ممنوع

این دکتری روانشناسی افزود: از دیگر شرایط ضروری برای ورود به زندگی مشترک این است که فرد نقاط ضعف خود را بشناسد و بتواند با سعی و تلاش آن‌ها را به نقاط قوت تبدیل کند اشخاصی که در کوچکترین تصمیم‌گیری‌های خود در زندگی مشترک دائم نظر دیگران را جویا می شوند و بسیار اثرپذیر هستند، در موقعیت‌های مختلف به سرعت تغییر نظر و عقیده می‌دهند.

 

 

همسر آینده تان باید بتواند هزینه مخارج زندگی را تامین کند.

پورفرخ با بیان اینکه فرد برای ازدواج کردن باید از نظر اقتصادی استقلال داشته باشد، عنوان کرد: درصورتیکه شخص هنوز پول توجیبی‌اش را از والدینش می‌گیرد قطعا آمادگی لازم برای تشکیل زندگی مشترک را ندارد همچنین در گذشته نقش‌ها کلیشه‌ای و از پیش تعریف شده بود ولی در دنیای مدرن امروز این وظایف کمی تغییر پیدا کرده‌اند و پدران نیز در تربیت فرزندان همپای مادران تلاش می‌کنند.

 

 

قدرت پذیرش در رویارویی با مشکلات

وی تصریح کرد: توجه به ارزش‌ها، هم کفو بودن و توانایی مدیریت هیجان نیز از ویژگی‌های لازم برای ازدواج کردن محسوب می‌شود. سازگاری داشتن در مواجهه با بحران و چالش‌ها در زندگی مشترک باعث می‌شود فرد قدرت پذیرش داشته باشد. و اگر مشکلی را می‌توانند تغییر بدهند در جهت آن اقدام کنند.بنابراین دختران و پسران جوان باید انعطاف‌پذیر باشند، به طرف مقابل توجه کنند و خود ابرازی و همدلی بالایی داشته باشند.

فاطمه فرهمند روانشناس بالینی کودک، نوجوان و خانواده بیان کرد: امروزشاهد آمار روزافزون طلاق هستیم که زوجین گاهی با وجود اینکه مدت‌ها از آشنایی آنها می‌گذرد و نسبت به هم شناخت دارند ولی نا آگاهی نسبت به برخی نکات هشداردهنده می‌تواند منجر به پیامدهای ناخوشایندی مانند طلاق عاطفی یا حقیقی شود. شما می‌توانید با مشاوره ازدواج اکسیر مرکزی از وقوع پیشامد ناگوار جلوگیری کنید.

 

مسئولیت پذیر باشید

مسئولیت پذیر باشید.

وی اظهار داشت: برخی از افراد در زندگی شخصی بسیار کند وتنبل هستند، زیر بار مسئولیت نمی‌روند و وظایف خودشان را به دوش دیگران می‌اندازند .همچنین اگر شخصی که قرار است همسرتان آینده‌تان باشد بیش از حد مراقب رفت و آمدهای شما هست و به سختی صحبت‌هایتان را قبول می‌کند، این یک زنگ هشدار دهنده است که نشان‌دهنده این است که شما هنوز آمادگی لازم برای ورود به زندگی مشترک را ندارید.

 

ازدواج با افراد بی ثبات ممنوع!

این روانشناس بالینی عنوان کرد: اشخاصی که نمی‌توانند با افراد خانواده خود ارتباط معقول و سازنده داشته باشند تنها به این جهت که آنها غیر منطقی هستند یا اخلاق دلخواهش را ندارند، در زندگی ثبات فکری، احساسی و رفتاری ندارند مرتب شغل و رشته تحصیلیشان را عوض می کنند، با دوستان زیادی به دلیل مشکلات بسیاری قطع ارتباط کرده‌اند، اگر  به دنبال همسری هستید که هیچ مشکلی نداشته باشد به خاطر اینکه  فردی هستید که دچار نوعی خطای شناختی هستید تا زمانی که این مشکلاتشان به طور کامل رفع نشده و تغییرات محسوس در رفتار آنها مشاهده نشده نباید ازدواج کنند.

 

خود بزرگ بینی آتش زندگی مشترک

فرهمند تاکید کرد: افرادی که دچار خود بزرگ بینی مفرط هستند و در روابط بین فردی هیچ وقت به منطق و طرز فکر دیگران اهمیتی نمی دهند و در برابر طرف مقابلشان حالت تهاجمی و تدافعی می گیرند و همیشه توجیهی برای خطای خود دارند و از پدیرش اشتباهتشان سر باز می زنند.همچنین اشخاصی که به جای حل مشکلات از آن ها فرار می کنند و یا نسبت به حل مسایل بی تفاوت هستند نیز شرایط لازم برای تشکیل زندگی مشترک را ندارند.

 

وابستگی بیش از حد فاجعه به بار می آورد.

وی تصریح کرد: در صورتی که فردی که قرار است همسر آینده تان باشد. شما را به عنوان تنها فردی می‌داند که برای او آفریده شده اید و چنانچه شما نباشید ادامه زندگی برای او بی معنی است. به دلیل خطای شناختی، فقدان کنترل احساس و هوش هیجانی پایین نیز گزینه مناسبی برای ازدواج محسوب نمی‌شود.

 

به خاطر فرار از مشکلات ازدواج نکنید.

این روانشناس بالینی یادآور شد:

اگر اشخاص تنها به دلیل:
  • فرار از موقعیت
  • و مشکلات فعلی و به علت ناتوانی در حل مسئله
  • و برخوردار نبودن از تفکر راه‌حل مدار

 

قصد ازدواج داشته باشند نیز نمی‌توانند زندگی زناشویی موفقی داشته باشند. بنابراین باوجود داشتن چنین ویژگی‌هایی درخود یا فردمقابلتان تصمیم به ازدواج و بنای زندگی مشترک عاقلانه وصحیح نیست.

همچنین اگر با بررسی‌های بالینی مشخص شود که شخص دچار اختلال شخصیت است.

 

    • باید بدانیم که درمان اختلالات شخصیت طولانی و زمان‌بر است.
    • نیاز به مشارکت فعال خود فرد در رفع آن دارد.
    • در صورت موفقیت تنها می‌توان علایم این اختلالات را کنترل کرد و به طور کامل بهبودی حاصل نمی‌شود.

 

منبع:

باشگاه خبرنگاران جوان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید