پیشگیری از بیماری های قلبی

پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی:

بیماری‌های قلبی برای بسیاری از آمریکایی‌ها یک وضعیت تهدید کننده سلامتی است. طبق مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، بیماری‌های قلبی یکی از علل اصلی مرگ در ایالات متحده است. بعضی از عوامل خطر برای برخی افراد احتمال ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می‌دهند. عوامل خطر متغیر یا غیر قابل تغییر هستند عوامل خطری قابل تغییر است که می‌توانید کنترل کنید، مانند وزن بدن عوامل خطرساز غیر قابل تغییر عبارتند از عواملی که شما نمی‌توانید کنترل کنید، مانند ژنتیک.

انتخاب‌های شما می‌تواند بر سلامت قلب تاثیر بگذارد. تغییرات شیوه زندگی می‌تواند تا حد زیادی شانس ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.

تغییرات مثبت سبک زندگی عبارتند از:

  • ترک سیگار اگر سیگار می‌کشید
  • تغذیه سالم
  • ورزش
  • دیابت را کنترل کنید
  • کنترل فشار خون
  • مدیریت استرس

ترک سیگار

مهمترین اقداماتی که می‌توانید برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی انجام دهید این است که سیگار را ترک کنید. سیگار کشیدن یکی از عوامل خطر پیشرو در بیماری‌های قلبی عروقی، حمله قلبی و سکته مغزی است سیگار کشیدن باعث ایجاد یک ماده چربی یا پلاک در شریان‌ها می‌شود که در نهایت منجر به تشدید عروق و یا آترواسکلروز می‌شود سیگار به اندام شما آسیب می‌رساند، بدن شما را به کمترین میزان مطلوب عملکرد رسانده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد. مقدار کلسترول خوب یا لیپوپروتئین با چگالی بالا را کاهش می‌دهد و فشار خون را افزایش می‌دهد که می تواند باعث افزایش فشار بر روی شریان ها شود.

عدم مصرف سیگار برای کاهش بیماری قلبی ثابت شده است بسیاری از ایالت‌ها برنامه‌هایی برای محدود کردن یا کاهش سیگار کشیدن در جمعیت عمومی را آغاز کرده‌اند.

اثرات ترک سیگار کاملا ناگهانی است. فشار خون شما کاهش می‌یابد، گردش خون شما بهبود می‌یابد و میزان اکسیژن شما افزایش می‌یابد. این تغییرات سطح انرژی شما را افزایش می دهد و ورزش را راحت‌تر می‌کند. با گذشت زمان، بدن شما شروع به بهبود می‌کند. خطر ابتلا به بیماری قلبی پس از ترک سیگار شما کاهش می‌یابد و در طول زمان نیز بهتر خواهد شد شما باید از افراد دیگر که سیگار می‌کشند اجتناب کنید زیرا دود سیگار نیز می تواند به سلامت شما آسیب برساند.

تغذیه و رژیم غذایی در جلوگیری از بیماری های قلبی نقش مهمی ایفا می کنند.

تغذیه و رژیم غذایی

تغذیه و رژیم غذایی در جلوگیری از بیماری‌های قلبی نقش مهمی ایفا می‌کنند. حفظ رژیم غذایی خوب می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد حتی اگر شما سابقه خانوادگی یا ژنتیکی برای بیماری قلبی داشته باشید. رژیم غذایی حاوی میوه و سبزیجات خام، دانه های جامد و اسید های چرب امگا 3، که اغلب در ماهی یافت می‌شود، به جلوگیری از بیماری‌های قلبی کمک می‌کند. رژیم مدیترانه ای در کاهش بیماری قلبی مفید است. این رژیم غذایی بر روی:

  • خوردن گیاهان، آجیل و روغن زیتون که یک چربی سالم است
  • محدود کردن مصرف گوشت قرمز به یک یا دو بار در ماه
  • افزایش وعده های خود به میوه ها، سبزیجات و غلات کامل
  • خوردن ماهی دو بار در هفته

شما همچنین باید از بعضی غذاها را که باعث بدتر شدن بیماری قلبی می‌شوند جلوگیری کنید. این شامل غذاهایی با مقادیر زیاد قند و نمک، نوشیدنی‌های الکلی و غذاهای حاوی روغن گیاهی هیدروژنه است. شمارش کالری نیز مهم است. دانستن اینکه چه مقدار کالری در روز باید داشته باشید، تمرکز خود را بر خوردن غذاهای متنوعی از مواد مغذی و کم کالری نگه دارید.

ورزش و مدیریت کاهش وزن

ورزش کردن و حفظ وزن سالم نیز برای کاهش فشار خون و جلوگیری از بیماری‌های قلبی حیاتی است. با توجه به درمانگاه Mayo، کارشناسان توصیه می‌کنند حداقل 30 دقیقه تمرین در روز یا 30 تا 60 دقیقه تمرین بیشتر در روزهای هفته داشته باشید. ورزش نباید فشرده باشد. کلید موفقیت این است که فعال باشید

یکی از اهداف اصلی ورزش حفظ وزن سالم است. شما باید میزان مصرف کالری خود را با مقدار تمریناتی که دریافت می‌کنید متعادل کنید. پیدا کردن شاخص توده بدن شما و استفاده از آن برای تعیین اهداف از دست دادن وزن است. با حفظ وزن سالم، فشار خون شما پایین می‌آید و خطر ابتلا به عوارض دیگر را کاهش می‌دهد.

مدیریت دیابت

دیابت یک عامل خطر جدی برای بیماری‌های قلبی است. در صورت عدم درمان، اثرات مضر آن بر اندام‌های مختلف بدن وارد است و می‌تواند به بیماری عروق محیطی، سکته مغزی و سایر عوارض منجر شود. اگر دیابت دارید، وضعیت خود را برای جلوگیری از بیماری قلبی مدیریت کنید.

اقدامات پیشگیری از بیماری قلبی برای افراد مبتلا به دیابت عبارتند از:

  • بررسی منظم از دکتر خود
  • خوردن یک رژیم غذایی سالم
  • ورزش

شما ممکن است نیاز به درمان دیابت با دارو داشته باشید. شما می‌توانید اثرات دیابت را کاهش دهید و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را با انتخاب یک شیوه زندگی سالم محدود کنید.

کاهش فشار خون شما

فشار خون بالا می‌تواند بر سیستم قلب و عروق شما تأثیر بگذارد و به بیماری قلبی کمک کند. شما می‌توانید

فشار خون خود را با انجام عوامل زیر پایین بیاورید:

  • رژیم غذایی
  • ورزش
  • مدیریت وزن
  • اجتناب از استرس
  • اجتناب از سیگار کشیدن
  • محدود کردن مصرف نمک
  • محدود کردن مصرف الکل

اگر می‌دانید که فشار خون بالا دارید، با پزشک خود مشورت کنید و فشار خونتان را به صورت منظم نظارت کنید. تمام داروهایی که پزشک شما برای فشار خون شما  تجویز می کند را مصرف کنید و آن‌ها را به طور مستقیم سفارش دهید. تشخیص فشار خون بالا دشوار است. اگر مطمئن نیستید که آیا آن را دارید، با پزشک خود مشورت کنید.

مدیریت استرس

مدیریت استرس

استرس بر همه تاثیر می‌گذارد. ارتباط بین افرادی که مقدار زیادی از استرس را در طول دوره‌های طولانی و بیماری قلبی تجربه می‌کنند وجود دارد. این ارتباط به خوبی قابل درک نیست.

استرس می‌تواند باعث کمبود خواب، درد و سردرد شود و سلامت بدن را از بین ببرد. استرس مزمن می‌تواند باعث سخت کار کردن قلب شود. این باعث می‌شود هر گونه عوامل خطر دیگر برای بیماری قلبی شما بدتر شود.

شما می‌توانید بسیاری از عادت‌های کاهش استرس را که به بهبود سلامت کلی شما کمک می‌کنند، اتخاذ کنید. فعالیت بدنی یا ورزش یک راه برای کاهش استرس است. تسکین دادن و انجام تمرینات آرامش بخش یا تکنیک‌های تنفس مانند استفاده از یوگا نیز مفید است. رها کردن نگرانی و صرف زمان بیشتری با خانواده و دوستان نیز می‌تواند به یک سبک زندگی سالم و راحت‌‎تر کمک کند. همچنین خواب کافی نیز مهم است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید