علائم بیماری قلبی در زنان
گرچه حمله قلبی اغلب به عنوان یک مشکل برای مردان در نظر گرفته میشود، اما حمله قلبی شایع ترین علت مرگ در زنان و مردان در ایالات متحده است. برخی از علائم بیماری قلبی در زنان ممکن است متفاوت از مردان باشد. خوشبختانه، زنان میتوانند اقداماتی را برای درک علائم منحصر به فرد بیماریهای قلبی و شروع به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی انجام دهند.
علائم حمله قلبی در زنان
شایعترین علامت حمله قلبی در زنان نوعی درد، فشار یا ناراحتی در قفسه سینه است. اما این همیشه نشانهای برجسته، به ویژه در زنان نیست. و گاهی اوقات زنان ممکن است یک حمله قلبی بدون درد قفسه سینه داشته باشند. زنان بیشتر از مردان علائم حمله قلبی دارند که به درد قفسه سینه مرتبط نیست، مانند:
- گردن درد، فک درد، شانه، کمر درد یا ناراحتی شکمی
- تنگی نفس
- درد در یک یا هر دو دست
- تهوع یا استفراغ
- تعریق
- سرگیجه
- خستگی غیرمعمول
این علائم بیشتر از علائم دیگر آشکار باشد که اغلب با حملات قلبی همراه است. زنان ممکن است درد قفسه سینه را به شکل فشار یا تنگی توصیف کنند. این ممکن است به این دلیل است که زنان در معرض انسداد عروق نه تنها در شریانهای اصلی خود بلکه در شریانهای کوچکتر که خون را به قلب عرضه میکنند نیز هستند، وضعیتی که به نام بیماری قلبی عروقی کوچک یا بیماری عروق کرونر شناخته میشود.
عوامل خطرزای بیماری قلبی در زنان
اگرچه چندین عامل خطر برای بیماری عروق کرونر- مانند کلسترول بالا، فشار خون بالا و چاقی- بر زنان و مردان تاثیر میگذارد، عوامل دیگر میتوانند نقش مهمی در توسعه بیماریهای قلبی در زنان داشته باشند. به عنوان مثال،
عوامل خطر عبارتند از:
-
دیابت:
زنان مبتلا به دیابت در معرض خطر بیشتر بیماری قلبی نسبت به مردان مبتلا به دیابت هستند.
-
استرس ذهنی و افسردگی:
قلب زنان تحت تاثیر فشار و افسردگی بیش از مردان قرار دارد. افسردگی باعث میشود که یک شیوه زندگی سالم از بین برود پس اگر علایم افسردگی دارید، با پزشک خود صحبت کنید.
- سیگار کشیدن:
سیگار کشیدن یک عامل خطر بزرگت برای بیماری قلبی در زنان است که در مردان نیز است.
- عدم فعالیت:
فقدان فعالیت بدنی عامل اصلی خطر بیماری قلبی است و برخی تحقیقات نشان میدهد که زنان غیر فعالتر از مردان هستند.
-
یائسگی:
سطوح پایین استروژن بعد از یائسگی عامل مهمی برای ایجاد بیماری قلبی عروقی در رگهای خونی کوچکتر (بیماری عروق کرونر) میباشد.
سندرم قلب شکسته:
این وضعیت اغلب ناشی از شرایط استرس زا است که میتواند موجب به طور موقت باعث نارسایی عضلانی قلب شود و بیشتر در زنان بعد از یائسگی اتفاق میافتد. این وضعیت همچنین ممکن است به نام کراتومیوپاتی تکتاسوبو، سندرم بالون آپیکال یا کاردیومیوپاتی استرس شناخته شود.
- برخی داروهای شیمی درمانی و پرتودرمانی برای سرطان:
بعضی داروهای شیمی درمانی و پرتودرمانی، مانند داروهای مورد استفاده برای درمان سرطان سینه، ممکن است خطر بیماری قلبی عروقی را افزایش دهند.
-
عوارض بارداری فشار خون بالا یا دیابت بارداری:
میتواند خطر طولانی مدت فشار خون و دیابت زنان را افزایش دهد و خطر ابتلا به بیماری قلبی را در مادران افزایش دهد.
برخی تحقیقات نشان دادهاند که اگر شما عوارض بارداری نظیر فشار خون بالا در بارداری یا دیابت دارید، ممکن است فرزندانتان در آینده نیز احتمال ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهند.
زنان مبتلا به بیماریهای التهابی مانند آرتریت روماتوئید یا لوپوس ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را نیز بالا ببرند. تحقیقات در سایر عوامل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در زنان ادامه دارد.
علائم زنان ممکن است اغلب هنگامی که زنان در حال استراحت هستند و یا حتی زمانی که آنها خواب میروند ایجاد شود. استرس ذهنی همچنین ممکن است علائم حمله قلبی را در زنان ایجاد کند.
زنان پس از آسیبهای قلبی در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی قرار دارند اگر این علائم را تجربه کرده یا فکر میکنید که دچار حمله قلبی هستید، بلافاصله برای کمک با اورژانس تماس بگیرید.
آیا بیماری قلبی چیزی است که فقط زنان مسنتر باید نگران آن باشند؟
زنان در تمام سنین باید بیماری قلبی را جدی بگیرند زنان زیر 65 سال و به خصوص افرادی که سابقه خانوادگی بیماریهای قلبی دارند، نیاز به توجه دقیق به عوامل خطر بیماری قلبی دارند.
زنان برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی چه کارهایی باید انجام دهند؟
زنان میتوانند تغییراتی در سبک زندگی ایجاد کنند تا خطر بیماری قلبی را کاهش دهند، از جمله:
- ترک سیگار را شروع کنید
- به طور منظم ورزش کنید.
- حفظ وزن سالم.
- خوردن یک رژیم غذایی سالم که حاوی دانههای کامل، انواع میوهها و سبزیجات، محصولات لبنی کم چربی و چربی و گوشت کم چربی است.
- اجتناب ازچربیهای ترانس و اشباع شده، قند و مقدار زیاد نمک.
- اضافه وزن
زنان همچنین باید داروهای تجویزی مناسب را بپذیرند، مانند داروهای فشار خون، انعقادخون و آسپرین. و آنها باید بهتر سایر شرایطی که عوامل خطر برای بیماریهای قلبی مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت است را کنترل کنند.
آیا درمان بیماری قلبی در زنان متفاوت از مردان است؟
به طور کلی، درمان بیماری قلبی در زنان و مردان مشابه است. درمان ممکن است شامل داروها، آنژیوپلاستی و استنت گذاری، یا عمل جراحی بای پس عروق کرونر باشد. آنژیوپلاستی و استنت گذاری، درمانهای موثر معمول برای حمله قلبی، برای مردان و زنان است. با این حال، زنانی که دارای درد قفسه سینه معمولی نیستند، این احتمال وجود دارد که با این گزینههای بالقوه نجات پیدا کنند.
و در زنان، اگر علائم قلب عمدتا ناشی از بیماری عروق کرونر است، درمان به طور کلی شامل تغییرات شیوه زندگی سالم و داروها میشود.
پزشکان ممکن است توانبخشی قلب را برای بهبود سلامت و بهبودی بیماریهای قلبی توصیه کنند.
فهرست مقاله
بدون دیدگاه