فهرست مقاله
- 1 علائم و نشانههای حمله قلبی
- 2
- 2.1
- 2.2
- 2.3 یک نکه مهم: علائم حمله قلبی متفاوت هستند
- 2.4
- 2.5 علل به وجود آمدن حمله قلبی
- 2.6 عوامل خطر ابتلا به حمله قلبی
- 2.7 پیشنهاد کلینیک قلب اکسیر: آنژیوپلاستی
- 2.8 عوامل خطر حمله قلبی عبارتاند از:
- 2.9 عوارض ابتلا به حمله قلبی
- 2.10 7 راه موثر در جلوگیری از بروز حمله قلبی
- 2.11
- 2.12 تشخیص حمله قلبی
- 2.13
- 2.14
- 2.15 مقالههای مرتبط با حمله قلبی:
علائم و نشانههای حمله قلبی
علائم و نشانههای حمله قلبی معمول عبارتاند از:
- فشار، گرفتگی، درد یا احساس فشار یا درد در قفسه سینه یا بازوها که ممکن است به گردن، فک یا پشت سرایت کند.
- حالت تهوع، سوء هاضمه، دل درد یا شکم درد
- تنگی نفس
- عرق سرد
- خستگی
- سبکی سر یا سرگیجه ناگهانی
پیشنهاد کلینیک قلب اکسیر: نوار قلب
جلوگیری از حمله قلبی ؛ حمله قلبی زمانی اتفاق میافتد که جریان خون به قلب مسدود شود. انسداد اغلب به دلیل تجمع چربی، کلسترول و سایر مواد است که به شکل یک پلاک در عروق تغذیه کننده قلب (عروق کرونر) ایجاد میشود. گاهی اوقات ، یک پلاک می تواند پاره شود و لخته ای ایجاد کند که جریان خون را مسدود میکند در نتیجه جریان خون قطع شده میتواند به بخشی از عضله قلب آسیب برساند یا آن را نابود کند. حمله قلبی، که به آن سکته قلبی نیز گفته میشود، میتواند کشنده باشد، اما در صورت مراقبت و رسیدگی می تواند در طول سالها بهبود یابد.
یک نکه مهم: علائم حمله قلبی متفاوت هستند
تمامی افرادی که سکته قلبی یا حمله قلبی را تجربه میکنند، علائم یکسانی ندارند و یا تنها در شدت علائم یکسان هستند. بعضی از افراد درد خفیف و برخی دیگر درد شدیدتری دارند، برخی از افراد هیچ علائمی وجود ندارد اما برخی، اولین نشانه ممکن است ایست قلبی ناگهانی باشد. با این حال، هرچه علائم و نشانههای بیشتر باشد، احتمال جلوگیری از حمله قلبی بیشتر خواهد بود.
برخی از حملات قلبی به طور ناگهانی شروع میشود، اما بسیاری از افراد از ساعتها، روزها یا هفتهها قبل علائم و نشانههای هشدار دهنده را تجربه میکنند. اولین هشدار ممکن است درد یا فشار قفسه سینه مکرر (آنژین) باشد که در اثر فعالیت ایجاد شده و با استراحت تسکین مییابد. آنژین در اثر کاهش موقتی جریان خون در قلب ایجاد میشود.
علل به وجود آمدن حمله قلبی
- حمله قلبی زمانی اتفاق میافتد که یک یا چند شریان کرونر مسدود شود. با گذشت زمان، رسوبات چربی، از جمله کلسترول، باعث ایجاد موادی به نام پلاک میشوند که میتوانند عروق را تنگ کنند که “تصلب شرایین” نامیده میشود. این بیماری که بیماری عروق کرونر نام دارد، بیشترین حملات قلبی را ایجاد میکند.
- در هنگام حمله قلبی، یک پلاک میتواند پاره شود و کلسترول و سایر مواد را در جریان خون بریزد. در محل پارگی لخته خون ایجاد میشود. اگر لخته بزرگ باشد، میتواند جریان خون را از طریق شریان کرونر مسدود کند و باعث جلوگیری از رسیدن اکسیژن و مواد مغذی قلب شود (ایسکمی). در مواقعی نیز ممکن است انسداد کامل یا جزئی شریان کرونر ایجاد شود.
- دلیل دیگر حمله قلبی اسپاسم عروق کرونر است که جریان خون بخشی از عضله قلب را متوقف میکند. استفاده از دخانیات و داروهای غیرقانونی، مانند کوکائین، میتواند باعث اسپاسم و تهدید کننده زندگی باشد.
- عفونت با COVID-19 همچنین ممکن است به قلب نیز آسیب برساند
عوامل خطر ابتلا به حمله قلبی
برخی فاکتورها باعث تجمع ناخواسته رسوبات چربی (تصلب شرایین) شده که باعث تنگ شدن عروق در سراسر بدن میشوند در این صورت میتوانید بسیاری از این عوامل خطر را بهبود بخشیده یا از بین برده تا احتمال ابتلا به حمله قلبی اول یا دیگری کاهش یابد.
با دانستن عوامل خطر؛ مسلما جلوگیری از حمله قلبی راحتتر خواهد بود.
پیشنهاد کلینیک قلب اکسیر: آنژیوپلاستی
عوامل خطر حمله قلبی عبارتاند از:
-
سن.
مردان 45 ساله یا بیشتر و زنان 55 سال نسبت به مردان و زنان جوان بیشتر در معرض حمله قلبی هستند.
-
تنباکو:
این مورد شامل سیگار کشیدن و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دود سیگار است.
-
فشار خون بالا:
با گذشت زمان، فشار خون بالا میتواند به عروق منتهی به قلب آسیب برساند. فشار خون بالا که با سایر شرایط مانند چاقی، کلسترول بالا یا دیابت ایجاد میشود، خطر را بیشتر میکند.
-
سطح کلسترول خون یا تری گلیسیرید بالا
سطح بالایی از کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) (کلسترول “بد”) با درصد بالایی باعث تنگ شدن عروق میشود. سطح بالای تری گلیسیریدها، نوعی چربی خون مربوط به رژیم غذایی، خطر حمله قلبی را نیز افزایش میدهد. با این حال، سطح بالایی از کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) (کلسترول “خوب”) میتواند خطر را کاهش دهد.
-
چاقی:
چاقی با سطح کلسترول خون بالا، سطح بالای تری گلیسیرید، فشار خون بالا و دیابت در ارتباط است. از دست دادن فقط 10٪ از وزن بدن میتواند این خطر را کاهش دهد.
دیابت: تولید نکردن مقدار کافی هورمون ترشح شده از لوزالمعده (انسولین) یا عدم پاسخ مناسب به انسولین باعث بالا رفتن سطح قند خون در بدن میشود و خطر حمله قلبی را افزایش میدهد.
کنترل دیابت و رژیم غذایی مناسب در جلوگیری از حمله قلبی موثر خواهد بود.
- سندرم متابولیک:
این سندرم زمانی اتفاق میافتد که چاقی، فشار خون و قند خون بالا داشته باشید. ابتلا به سندرم متابولیک احتمال ابتلای به بیماری قلبی را دو برابر بیشتر از ابتلا به آن میکند.
-
سابقه خانوادگی حملات قلبی:
اگر خواهر و برادر، پدر و مادر یا مادربزرگ و مادربزرگ شما حملات قلبی زودرس داشتهاند (در مردان 55 سالگی و در زنان در سن 65 سالگی)، ممکن است شما نیز در معرض خطر بیشتری باشید.
-
عدم فعالیت بدنی:
بیتحرک بودن باعث افزایش سطح کلسترول خون و چاقی میشود. افرادی که به طور منظم ورزش میکنند از سلامت قلب بهتر برخوردار هستند.
-
مصرف مواد مخدر غیرقانونی:
استفاده از داروهای محرک، مانند کوکائین یا آمفتامین میتواند باعث ایجاد اسپاسم عروق کرونر شود که حمله قلبی را در پی دارد.
-
سابقه پره اکلامپسی:
این وضعیت باعث فشار خون بالا در دوران بارداری میشود و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را در طول زندگی افزایش میدهد.
-
یک بیماری خود ایمنی:
داشتن شرایطی مانند آرتریت روماتوئید یا لوپوس میتواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد.
عوارض ابتلا به حمله قلبی
عوارض معمولاً مربوط به آسیبی است که در طی حمله قلبی به قلب وارد شده و میتواند منجر به موارد زیر شود:
- ریتم غیر طبیعی قلب (آریتمی)
- نارسایی قلبی
- ایست ناگهانی قلب
7 راه موثر در جلوگیری از بروز حمله قلبی
در اینجا روشهایی برای جلوگیری از حمله قلبی را بیان خواهیم کرد. روشهای مختلفی برای کاهش خطر حمله قلبی وجود دارد. این روشها عبارتند از:
- اجتناب یا ترک سیگار
- داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سالم
- ورزش منظم
- مدیریت دیابت، سطح کلسترول بالا، فشار خون بالا و سایر شرایط
- محدود کردن مصرف الکل
- حفظ وزن بدن سالم
- دوری از استرس یا تمرین روشهای کاهش آن
تشخیص حمله قلبی
- EKG الکتروکاردیوگرام یا نوار قلب: الکتروکاردیوگرام یک آزمایش ساده و بدون درد است که فعالیت الکتریکی قلب را اندازهگیری میکند. مشکلات قلبی اغلب بر فعالیت الکتریکی قلب تاثیر میگذارد. متخصص قلب میتواند دادههای این آزمایش را تجزیه و تحلیل کند تا درک بهتری از ضربان قلب و ریتم قلب داشته باشد، همچنین میتواند برخی از انواع بیماریهای ساختاری قلب را شناسایی و کارایی قلبی را ارزیابی کند. توجه داشته باشید دستگاه EKG برق تولید نمیکند. در عوض، فعالیت الکتریکی را هدایت و اندازهگیری خواهد کرد.
- آزمایش خون: سطوح مختلف آنزیمهای قلبی در خون میتواند آسیب عضلات قلب را نشان دهد. این آنزیمها معمولاً درون سلولهای قلب هستند. وقتی آن سلولها آسیب میبینند، محتوای آنها از جمله آنزیمها به جریان خون میریزد. با اندازه گیری سطح این آنزیمها، پزشک میتواند اندازه حمله قلبی و زمان شروع آن را دریابد. آزمایشات همچنین می توانند سطح تروپونین را اندازه گیری کنند. تروپونینها پروتئینهایی در داخل سلولهای قلب هستند که وقتی سلولها از کمبود خونرسانی به قلب آسیب میبینند، آزاد میشوند.
- اکوکاردیوگرافی: اکو کاردیوگرافی یا تست اکوی قلب که در آن با استفاده از امواج صوتی تصاویر متحرکی از قلب تشکیل میشود. برای انجام اکوی قلبی نیازی به بستری در بیمارستان وجود ندارد. انجام اکوی قلبی درد نداشته و عمل جراحی هم نمیباشد. اکو کاردیوگرافی تستی است که جهت کمک به پزشک شما به منظور تشخیص مشکلات قلبی شما یا چگونگی عملکرد قلب به کار میرود.
- کاتتریزاسیون قلب: کاتتریزاسیون قلبی یک روش کم تهاجمی است که برای اکثر بیماران بیخطر تلقی میشود. این روش به متخصصیصن قلب کمک میکند تا مشکلات قلبی را پیدا کرده و برطرف کنند. این یک روش کم خطر است و عوارض آن معمولاً نادر است.
مقالههای مرتبط با حمله قلبی:
جهت مشاوره رایگان با پزشکان مجرب مرکز تخصصی پوست و زیبایی اکسیر همین حالا با ما تماس بگیرید.️
آدرس شعبه یک: یوسف آباد، خیابان هجدهم ، پلاک ۱۰
۰۲۱-۸۸۰۶۷۱۷۵
۰۲۱-۸۸۵۵۷۶۰۱-۳
بدون دیدگاه