آيا خوردن آب كرفس به مقدار زياد باعث لاغري مي شود؟!
برخي افراد فکر ميکنند مصرف آبکرفس يا شويد، چاي سبز و… چربيسوز است و باعث كاهش وزن بسيار مي شود!
واقعيت اينست تاکنون مادهاي به عنوان لاغركننده كه باعث اين معجزه شود، در دنياي پزشکي کشف نشده است.
در واقع خوردن هيچ ماده ي غذايياي وزن را کاهش نميدهد بلکه نخوردن و امساک است که به کاهش وزن و سوخت كالري هاي انباشته شده کمک ميکند.
مصرف آب سبزی ها:
نظير آب كرفس فقط به دلیل فیبر و آب فراوانی که دارد ممكن است باعث كاهش اشتها و كاهش جذب برخی چربیها شود و باعث دفع مقداری آب شود.
از این رو فرد تصور میکند وزنش پايين آمده است اما در واقعيت اينطور نيست.
آب سبزيها به دليل داشتن انواع فلاونوئيد و آنتياکسيدانها، براي بدن مفيد است.
- ولي چربيسوز نيست مگر آنکه فرد در توازن منفي انرژي باشد. به عبارت ديگر اگر انرژي دريافتي کمتر از مقداري باشد که در بدن سوزانده ميشود، بدن ناچار خواهد شد از منابع چربي استفاده کند و چربيها ميسوزد. اما اگر دريافت انرژي بيش از مصرف آن باشد، چربي در بدن ذخيره ميشود.
- خوردن هيچ ماده ي غذايي نمي تواند اين روند را متوقف کند.
برخي از ترکيبات غذايي تا حدي ميتوانند سوخت و ساز را بالا ببرند.
در صورتيكه فرد از يک برنامه غذايي صحيح پيروي كند، مي توانند در روند كاهش وزن موثر باشند.
یک فرد سالم باید با توجه به کالری دریافتی در طول روز، بخشی از کالری موردنیاز را از مصرف میوه و سبزیها تأمین کند. و با توجه به اینکه فیبر موجود در میوه و سبزي برای سلامت دستگاه گوارش لازم و ضروری است درصورتی که فردی مشکلی از نظر سلامت ندارد، باید آنها را به صورت تازه و سالم مصرف کند نه به شکل آب سبزی و آبمیوه. فقط در برخی شرایط که فرد به دلیل ابتلا به بیماری هايي، دچار كاهش اشتها شده است، مي توان مصرف آب میوه یا سبزی را توصیه نمود.
مصرف روزانه و مداوم آب سبزیها به خصوص کرفس به هیچوجه توصیه نمیشود.
زیرا کرفس از سبزیهایی است که اگزالات فراوانی دارد و تجمع اگزالات در بدن به خصوص در افرادی كه کلیه ي سنگ ساز دارند، میتواند باعث به وجود آمدن یا بزرگ تر شدن سنگ شود. علاوه بر این دریافت بیش از اندازه اگزالات عاملی مهم در از بین رفتن عناصر دوظرفیتی مانند کلسیم، روی، فسفر، منیزیم و … است که برای بدن بسیار ضروری هستند و کمبود آنها نیز براي بدن مضر است.
بدون دیدگاه