تست های تشخیص بیماری های قلبی عروقی 

در عصری که فناوری‌های پزشکی به سرعت پیشرفت می‌کنند، ممکن است فکر کنیم که تشخیص‌های پزشکی مانند اکوکاردیوگرافی یا سی‌تی اسکن قلب می‌توانند به راحتی جایگزین معاینه تخصصی قلب شوند، اما باید به خاطر داشت که ترکیبی از یک شرح حال جامع و معاینه دقیق قلب می تواند تقریباً 80 درصد از بیماری‌های قلبی را تشخیص دهد. با ورود دستگاه‌های گوناگون به عرصه پزشکی و بیمارستان‌ها، کیفیت معاینه فیزیکی تا حد قابل توجهی تغییر کرده‌است؛ کاهش مهارت‌های معاینه فیزیکی در نسل جدید پزشکان یک پدیده کاملاً مستند است. یک معاینه فیزیکی خوب می‌تواند با تشخیص و درمان سریع جان انسان‌ها را نجات دهد، زیرا نتیجه اکثر مطالعات تشخیصی زمان می‌برد.

در طی سال‌های اخیر حملات و مشکلات قلبی بسیار افزایش یافته‌ است و دلایل آن عواملی از جمله رژیم غذایی نامناسب، فشارخون بالا، استرس و اضطراب شدید، آلودگی‌ هوا و غیره بوده‌است. ارزیابی بیماری که با علائم قلبی مراجعه می‌کند یک فرآیند پیچیده و چند مرحله‌ای است و علاوه بر گرفتن شرح حال کامل، معاینه دقیق قلب از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

علائم شایع بیماری قلب

علائم بیماری قلبی

علائم مهم بیماری قلبی به شرح زیر است:

  • درد قفسه سینه: نشانه بیماری قلبی است، اما می‌تواند ناشی از اختلالات ریوی، گوارشی و اسکلتی عضلانی هم باشد. یک شرح حال دقیق برای افتراق درد قفسه سینه آنژینی قلبی بسیار ضروری است. احساس درد و فشار مانند “کسی روی سینه نشسته است.” با تلاش تشدید می‌شود و با استراحت و نیتروگلیسیرین تسکین می‌یابد.
  • تپش قلب: این علامت به عنوان یک حالتی ناراحت‌کننده در قفسه سینه تعریف می‌شود که معمولاً با آریتمی همراه است و به نظر می‌رسد قلب گاها ضربان خود را از دست می‌دهد.
  • تنگی نفس: تنگی نفس شبانه و تنگی نفس در هنگام فعالیت معمولاً نتیجه نارسایی احتقانی قلب است.
  • سنکوپ: از دست دادن گذرای هوشیاری که ناشی از هیپوپرفیوژن به مغز است. البته سنکوپ قلبی علل مختلفی دارد؛ سنکوپ مربوط به فعالیت می‌تواند به دلیل کاهش حالت‌های برون ده قلبی ناشی از ضایعات انسدادی مانند کاردیومیوپاتی انسدادی هیپرتروفیک، تنگی آئورت یا آریتمی باشد. سنکوپ شروع ناگهانی بدون هشدار یا “پردروم” بیشتر به دلیل آریتمی است.
  • خستگی: اگرچه علامت خاصی از بیماری قلبی نیست، اما این یک علامت رایج کاهش مزمن برون ده قلبی است، مانند نارسایی احتقانی قلب.
  • ادم (Edema): ادم حفره‌ای متقارن اندام تحتانی که با پیشرفت روز بدتر می‌شود، یک علامت رایج در بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلب است. اگر بیمار در بستر است، سایر نقاط وابسته به جاذبه زمین مانند باسن باید بررسی شود.

 

معاینه فیزیکی قلب

وسایل مورد نیاز برای معاینه قلب عبارتند از:

  • گوشی پزشکی
  • فشارسنج
  • پن لایت
  • خط‌‌ کش

معاینه قلب به طور کلی شامل معاینه، لمس و سمع است. معاینه کننده باید در سمت راست تخت باشد و برای راحتی بیمار می‌توان سر تخت را کمی بالاتر برد.  این فرایند با بررسی ظاهر کلی بیمار آغاز می‌شود؛ سپس می‌توان به بررسی پوست، ناخن‌ها، دهان، گردن و اندام‌ها پرداخت. به طورکلی باید به این نکات توجه کرد که آیا بیمار به خوبی تغذیه می‌شود؟ آیا بیمار در پریشانی و استرس است؟ آیا نفس کشیدن راحت است؟

 

علائم ظاهری بیماری قلبی

افرادی که هر یک از علائم مرتبط با نارسایی قلبی را تجربه می‌کنند، حتی اگر خفیف باشند، باید در اسرع وقت با پزشک مشورت کنند. هنگامی که این بیماری تشخیص داده شد، مهم است که علائم را پیگیری کرده و هرگونه تغییر ناگهانی را گزارش دهد.

 

علائم معمول نارسایی قلبی عبارتند از:

تنگی نفس

هنگامی که قلب شروع به از کار افتادن می‌کند، خون در سیاهرگ‌ها برگشت کرده و سعی م‌ کند خون اکسیژن‌دار را از ریه‌ها به قلب برساند. از آنجایی که مایع در ریه‌ها جمع می‌شود، در تنفس طبیعی اختلال ایجاد می‌کند و ممکن است فرد در حین ورزش یا سایر فعالیت‌ها دچار تنگی نفس شود. با بدتر شدن وضعیت، تنگی نفس می‌تواند هنگام استراحت یا خواب رخ دهد. این دوره‌های تنگی نفس ممکن است بیمار را خسته و مضطرب کند.

 

خستگی با شدیدتر شدن نارسایی قلبی

قلب قادر به پمپاژ خون مورد نیاز برای رفع تمام نیازهای بدن نیست. برای جبران، خون از نواحی کمتر حیاتی، از جمله بازوها و پاها، برای تامین قلب و مغز منحرف می‌شود. در نتیجه، افراد مبتلا به نارسایی قلبی اغلب احساس ضعف (به ویژه در بازوها و پاهای خود) و خستگی می‌کنند و در انجام فعالیت‌های معمولی مانند راه رفتن، بالا رفتن از پله‌ها یا حمل مواد غذایی مشکل دارند.

 

سرفه مزمن یا خس خس سینه

تجمع مایع در ریه‌ها ممکن است منجر به سرفه یا خس خس مداوم شود که می‌تواند خلط (ماده ای غلیظ و مخاطی مانند) ایجاد کند و با خون آغشته شود.

 

ضربان قلب سریع یا نامنظم قلب

ممکن است برای جبران ناتوانی در پمپاژ خون کافی در سراسر بدن، سرعت خود را افزایش دهد. بیماران ممکن است یک بال زدن در قلب (تپش قلب) یا ضربان قلب نامنظم یا خارج از ریتم را احساس کنند. این اغلب به عنوان یک احساس تپش  توصیف می‌شود.

 

کمبود اشتها یا حالت تهوع

هنگامی که کبد و سیستم گوارشی دچار احتقان می‌شوند، خون طبیعی دریافت نمی‌کنند. این می‌تواند احساس تهوع یا سیری در بیمار ایجاد کند، حتی اگر چیزی نخورده باشد.

 

سردرگمی ذهنی یا اختلال در تفکر

سطوح غیرعادی برخی از مواد مانند سدیم در خون و کاهش جریان خون به مغز می‌تواند باعث از دست دادن حافظه یا گیجی شود.

 

تجمع مایعات و تورم

از آنجا که جریان خون به کلیه‌ها محدود است (کلیه‌ها هورمون‌هایی تولید می‌کنند که منجر به احتباس نمک و آب می‌شود.) این امر باعث تورم می‌شود که به آن ادم نیز می‌گویند که اغلب در پاها، مچ پا و ساق پا رخ می دهد.

 

افزایش سریع وزن

تجمع مایع در سرتاسر بدن ممکن است باعث افزایش سریع وزن شود.

این علائم زمانی رخ می‌دهد که قلب قدرت و توانایی پمپاژ خون را در سراسر بدن از دست می‌دهد. به نوبه خود، خون می‌تواند پشتیبان گرفته و باعث ایجاد “احتقان” در سایر بافت‌های بدن شود، به همین دلیل است که نارسایی قلبی گاهی اوقات “احتقانی” نامیده می‌شود. علاوه بر این، مایع اضافی ممکن است در قسمت قلب و ریه‌ها جمع شود.

 

انواع معاینه قلب

معاینه قلب با دستگاه

علاوه‌بر معاینه فیزیکی لازم است معاینه تخصصی قلب از طریق دستگاه‌ها صورت گیرد.

دستگاه‌هایی که برای معاینه تخصصی قلب استفاده می‌شوند عبارتند از:

 

1.نوارقلبی یا ECG یا EKG

 الکتروکاردیوگرام سیگنال‌های الکتریکی قلب را ثبت می‌کند. این یک آزمایش رایج و بدون درد است که برای تشخیص سریع مشکلات قلبی و نظارت بر سلامت قلب استفاده می‌شود و اغلب در مطب ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی، کلینیک یا اتاق بیمارستان انجام می‌شود.

 

الکتروکاردیوگرام برای تعیین یا تشخیص موارد زیر استفاده می‌شود:

  • ریتم نامنظم قلب (آریتمی)
  • اگر انسداد یا باریک شدن عروق در قلب (بیماری عروق کرونر) باعث درد قفسه سینه یا حمله قلبی شود
  • سابقه حمله قلبی
  • برخی از درمان‌های بیماری قلبی مانند کیفیت ضربان

نوارقلبی از دو راه قابل ثبت است؛ اولی هولتر مانیتور یک دستگاه پوشیدنی کوچک است که ECG مداوم را معمولاً بین 24 تا 48 ساعت ثبت می‌کند. دومی مانیتور رویداد است. این دستگاه قابل حمل شبیه مانیتور هولتر است، اما تنها در زمان‌های معینی و هر بار چند دقیقه ضبط می‌کند. شما می‌توانید آن را بیشتر از مانیتور هولتر، معمولاً 30 روز بپوشید.

 

 

2.تست استرس ورزش قلب

 در این روش یک سر الکترود به قفسه سینه بیمار و سر دیگر الکترود به دستگاه نوارقلب وصل می‌شود و بیمار روی یک تردمیل می‌دود یا دوچرخه ثابت پا می‌زند تا پزشک وضعیت عملکردی قلب را مورد بررسی قرار دهد.

 

3.اکوکاردیوگرام

یک آزمایش ویژه است که از دستگاه سونوگرافی برای بررسی ساختار و عملکرد قلب استفاده می‌کند. اکوکاردیوگرافی آزمایشی است که از امواج صوتی برای تولید تصاویر زنده از قلب بیمار استفاده می‌کند. این آزمایش به پزشک اجازه می‌دهد تا عملکرد قلب و دریچه‌های آن را بررسی کند. تصاویر این آزمایش به پزشک کمک می‌کند تا اطلاعاتی در زمینه‌های زیر بدست آورد:

 

  • اندازه قلب؛ به عنوان مثال، اگر تغییری در اندازه قلب، گشاد شدن یا ضخیم شدن وجود داشته باشد
  • لخته شدن خون در حفره های قلب
  • مایع در کیسه اطراف قلب
  • مشکلات آئورت که شریان اصلی متصل به قلب است
  • مشکلات در عملکرد پمپاژ 
  • مشکلات در عملکرد دریچه‌های قلب
  • فشار در قلب

نقش اکوکاردیوگرام در تعیین سلامت عضله قلب، به ویژه پس از حمله قلبی، کلیدی است. همچنین می‌تواند نقایص قلبی یا بی‌نظمی‌ها را در نوزادان متولد نشده آشکار کند.

4.سی تی اسکن قلب

اسکن توموگرافی کامپیوتری قلب (CT) که اسکن قلب غربالگری با نمره کلسیم نیز نامیده می‌شود، برای یافتن رسوبات کلسیم در پلاک افراد مبتلا به بیماری قلبی استفاده می‌شود. برخی از انواع بیماری‌های عروق کرونر در سی تی اسکن ظاهر نمی‌شوند، بنابراین مهم است که به خاطر داشته باشید که این آزمایش نمی‌تواند مواردی مانند حمله قلبی را به طور کامل پیش‌بینی کند. علاوه بر سی تی اسکن، پزشک ممکن است برای دریافت تصاویر دقیق‌تر از شریان‌های قلب، سی تی آنژیوگرافی کرونر (CTA) را نیز تجویز کند.

 

5.آنژیوگرافی

 آنژیوگرافی یا توموگرافی کامپیوتری آزمایشی است که از اشعه ایکس برای ارائه تصاویر دقیق از قلب و رگ‌های خونی که به قلب، ریه، مغز، کلیه‌ها، سر، گردن، پاها و بازوها می‌روند، استفاده می‌کند. این آزمایش می‌تواند نواحی باریک یا مسدود شده رگ خونی را نشان دهد.

 

معاینه تخصصی قلب مردان و زنان

طبق باور عموم، بیماری قلبی در مردان شایع‌تر است اما تحقیقات نشان می‌دهد که بیماری قلب در زنان شایع‌تر است و برخی نشانه‌های آن تخصصی‌تر بوده که باعث تشخیص مشکل این بیماری توسط خود بیمار می‌شود. مشکلات قلبی در مردان با علائمی مانند درد قفسه سینه و فشار و احساس ناراحتی چند دقیقه‌ای و حتی کم و زیاد شدن آن در این ناحیه خود را نشان می‌دهد، اما در زنان احساس فشار و تنگی نیز وجود دارد و حتی گاها حملات قلبی بدون علائم خاصی رخ می‌دهند. 

خستگی غیرمعمول، تعرق، احساس درد در دست، حالت تهوع، سرگیجه و مشکلات هضمی همه از مواردی هستند که در زنان دیده شده‌است. از آنجا که مشکلات و حملات قلبی زنان با مردان تفاوت‌هایی دارد، متوجه آن نمی‌شوند و به موقع به پزشک مراجعه نمی‌کنند. مخصوصا زنان به دلیل تفاوت‌های روانشناسی، نسبت به مردان تحت فشار و استرس‌های بیشتر و شدیدتری هستند و همین امر باعث می‌شود بیشتر از مردان در خطر حملات قلبی و عدم تشخیص درست باشند. درمان بیماری قلبی مردان و زنان مشابه است و می‌تواند شامل دارو درمانی، جراحی بایپس، فنر و آنژیوپلاستی باشد. لازم به ذکر است جراحی بایپس در زنان خطرناک‌تر از مردان است.

 

معاینه تخصصی قلب کودکان

معاینه قلب کودکان باید توسط متخصص قلب کودکان و نوزادان انجام گیرد. با استفاده از گرفتن شرح‌حال دقیق، معاینه فیزیکی و استفاده از نوار قلب، اکوکاردیوگرافی (جنین و کودک)، آنژیوگرافی، هولتر و تست ورزش، مشکلات قلبی کودکان قابل تشخیص و درمان است. بسیاری از مشکلات قلبی قابل درمان و کنترل هستند و برخی از آنها نیاز به جراحی دارند، در صورتی که نیاز به جراحی باشد بیماری در یک یا چند مرحله درمان می‌شود. تشخیص روش جراحی و سن جراحی به عهده متخصص است.

اکوکاردیوگرافی قلب جنین و کودک، آنژیوگرافی قلب کودکان، هولتر مانیتورینگ و تست ورزش کودکان و … همگی از روش‌هایی هستند که برای معاینه تخصصی قلب کودکان استفاده می‌شود و روش آن مشابه روش معاینه بزرگسالان است که پیشتر به آن پرداختیم.

 

معاینه تپش قلب

تپش قلب از رایج‌ترین دلایل مراجعه بیماران مختلف از گروه‌های سنی مختلف به پزشکان است. تپش قلب احساس تند تپش یا با شدت تپیدن قلب است. استرس، ورزش، دارو یا به ندرت یک وضعیت پزشکی می‌تواند قلب را تحریک کند . اگرچه تپش قلب می‌تواند نگران کننده باشد، اما معمولا بی‌ضرر هستند. به ندرت، تپش قلب می‌تواند نشانه یک بیماری قلبی جدی‌تر، مانند ضربان قلب نامنظم (آریتمی) باشد که ممکن است نیاز به درمان داشته باشد.

تپش قلب می‌تواند این حالات را داشته‌باشد: تپش قلب بسیار سریع، احساس محکم کوبیدن قلب، پرش ناگهانی ضربان و …به خاطر داشته باشید تپش قلب ممکن است در گلو یا گردن و همچنین قفسه سینه احساس شود.

تپش قلبی که دیر به دیر اتفاق می‌افتد و فقط چند ثانیه طول می‌کشد نیاز به معاینه ندارد و جای نگرانی نیست. اما اگر سابقه بیماری قلبی دارید و تپش قلب دارید که مکررا اتفاق می‌افتد یا بدتر می‌شود، لازم است حتما با پزشک ملاقاتی داشته‌ باشید. ممکن است نیاز به آزمایش‌های مانیتورینگ قلب داشته باشید تا ببینید آیا تپش قلب ناشی از یک مشکل جدی‌تر قلبی است یا خیر. در صورتی که تپش قلب همرا با علائمی مانند ناراحتی یا درد قفسه سینه، غش کردن، تنگی نفس شدید و سرگیجه شدید بود، حتما به صورت اورژانسی به پزشک مراجعه کنید.

 

اغلب نمی‌توان علت تپش قلب را پیدا کرد اما علل شایع عبارتند از:

واکنش های احساسی قوی، مانند استرس، اضطراب یا حملات پانیک، افسردگی، تمرین های ورزشی دشوار، محرک‌هایی مانند کافئین، نیکوتین، کوکائین، آمفتامین‌ها و داروهای سرماخوردگی و سرفه که حاوی سودوافدرین هستند و همچنین تغییرات هورمونی مرتبط با قاعدگی، بارداری یا یائسگی و هورمون تیروئید خیلی زیاد یا خیلی کم.

اگر تپش قلب به دلیل شرایطی باشد که در آن حفره‌های فوقانی قلب به جای ضربان مناسب می‌لرزند (فیبریلاسیون دهلیزی)، خون می‌تواند جمع شده و باعث تشکیل لخته شود. اگر یک لخته از بین برود، می‌تواند شریان مغز را مسدود کند و باعث سکته شود. به همین دلیل است که اگر دفعات مکرر تپش قلب احساس کردید، لازم است حتما به پزشک مراجعه کنید.

تست ادرار، تست استرس، آزمایش خون، اکوکاردیوگرام، بت ریتم قلب طی 24 ساعت با دستگاه هولتر، تصویربرداری از قفسه سینه، آزمایش الکتروکاردیوگرام و آنژیوگرافی عروق کرونر آزمایش‌هایی هستند که پزشک برای تایید یا رد مشکلات قلبی ناشی از تپش قلب تجویز خواهدکرد.

 

اهمیت چکاپ و معاینات دوره‌ای قلب

در حال حاضر در عصری زندگی می‌کنیم که به دلیل آلودگی هوا، عدم تغذیه درست، کم تحرکی، فشارهای زیاد عصبی، استرس و … آمار بیماری‌های قلبی و عروقی بالا رفته‌است. در حدی که بیش از یک سوم مرگ و میرها در اثر بیماری‌های قلبی است! 

چکاپ قلب با هدف اطمینان از سلامت و کیفیت عملکرد قلب انجام می‌شود و از آنجا که قلب عضو حیاتی بدن است و وظیفه خون رسانی به سراسر اعضای بدن را دارد، بسیار مهم است که به سلامت آن بها داده شود. از طرف دیگر پاندمی کرونا و عوارض جانبی آن هم در عملکرد قلب تاثیرگذار بوده‌است. 

عملکرد قلب بسیاری از بیماران پس از ابتلا به کرونا تحت تاثیر قرار گرفته‌است. مخصوصا اگر بیماری زمینه داشته باشید، بهترین کار این است که حتما بعد از پشت سر گذاشتن دوره کرونای خود، یک چکاپ کلی داشته باشید.

تست ورزش، هولتر ریتم، سی تی اسکن قلب، ام آر آی، آنژیوگرافی، انواع اکوکاردیوگرافی یا اکوی قلب، نوار قلب که بسیار ساده و در دسترس و ارزان است و انواع آزمایش‌های خون از جمله آزمایش انعقاد خون، آزمایش BNP (پپتید ناتریورتیک نوعB)، آزمایش اوره و الکترولیت و آزمایش چربی خون، همگی از آزمایش‌هایی هستند که بنا به شرایط قلبی برای چکاپ‌های دوره‌ای توصیه می‌شوند.

 

چه زمانی باید چکاپ کامل قلب انجام دهید؟

اگر نتایج آزمایش‌های شما، علائم بیماری قلبی را نشان دهد، پزشک چکاپ کامل را توصیه خواهد کرد. مخصوصا اگر در خانواده سابقه بیماری قلبی وجود داشته باشد.

الکتروکاردیوگرافی (نوار قلب یا EKG)، تست استرس ورزش، اکوکاردیوگرافی یا اکوی قلب، تست استرس هسته‌ای، سی تی اسکن قلب برای بررسی کلسیم، آنژیوگرافی CT کرونر (CTA)، آنژیوگرافی کاتتر کرونر و … از مواردی هستند که طی چکاپ‌های کامل و دوره‌ای برای بیمار تجویز می‌شود.

حداکثر دوره چکاپ، دو سال یکبار است، اما اگر سابقه بیماری قلبی در خانواده، اضافه وزن ، فشار خون بالا، کلسترول خون یا قند خون، سبک زندگی نامناسب مانند استعمال دخانیات یا مصرف زیاد فست فود داشته باشید یا دچار یک بیماری قلبی شده باشید، پزشک ممکن است از شما چکاپ‌هایی با فواصل زمانی کمتر بخواهد.

تشخیص بیماری های قلب

روش‌های متداول چکاپ و تست قلب

آزمایش خون

هنگامی که عضله قلب  آسیب ببیند مانند حمله قلبی، بدن شما موادی را در خون آزاد می‌کند. آزمایش خون می‌تواند مواد را اندازه‌گیری کند و نشان دهد که چه مقدار از عضله قلب شما آسیب دیده است. این آزمایش همچنین برای اندازه‌گیری سطح سایر مواد در خون شما انجام می‌شود، مانند چربی خون (کلسترول و تری گلیسیرید)، ویتامین‌ها و مواد معدنی. نمونه خون از ورید یا همان رگ بازو گرفته می‌شود. سپس یک آزمایشگاه آن را آزمایش و نتایج را برای پزشک شما ارسال می‌کند و او نتایج را برای شما توضیح می‌دهد.

 

الکتروکاردیوگرام (ECG) یا نوار قلب

ECG تکانه‌های الکتریکی قلب شما را می‌خواند و نشان می‌دهد که قلب شما چقدر خوب می‌تپد. حسگرهای چسبنده کوچک و سیم‌هایی روی سینه، بازوها و پاهای شما قرار می‌گیرند. لیدها به دستگاه ECG متصل می‌شوند که تکانه‌های الکتریکی را ثبت می‌کند و آنها را روی کاغذ چاپ می‌کند. پزشک شما ممکن است از نوار قلب برای تشخیص حمله قلبی یا ریتم غیر طبیعی قلب (“آریتمی”) استفاده کند.

 

تست استرس ورزش

تست استرس، که گاهی اوقات تست “تردمیل” یا “ورزش” نامیده می‌شود، نوعی ECG یا نوار قلب است که در حین ورزش انجام می‌شود. این آزمایش به پزشک شما کمک می‌کند تا بفهمد که قلب شما در زمانی که فعالیت بدنی دارید چقدر خوب کار می‌کند.

 

تست استرس قلبی هسته‌ای

این آزمایش گاهی اوقات «اسکن تالیم ورزشی»، «تردمیل ایزوتوپی دوگانه» یا «اسکن هسته‌ای ورزشی» نامیده می‌شود. یک ماده رادیواکتیو به نام “ردیاب” به جریان خون تزریق می‌شود. این ماده به قلب شما می‌رود و انرژی آزاد می‌کند. دوربین‌های ویژه از این انرژی از خارج از بدن شما عکس می‌گیرند.

پزشک شما از این تصویر استفاده می‌کند تا ببیند چه مقدار خون به عضله قلب شما جریان می‌یابد و در هنگام استراحت و انجام فعالیت بدنی قلب چقدر خون را پمپاژ می‌کند. این آزمایش همچنین به پزشک کمک می‌کند تا ببیند آیا عضله قلب شما آسیب دیده است یا خیر.

 

اکوکاردیوگرافی (سونوگرافی) قلب

اکوکاردیوگرافی یک آزمایش رایج است. با استفاده از سونوگرافی نوعی اشعه ایکس، تصویری از قلب شما می‌دهد و از یک کاوشگر روی قفسه سینه یا پایین مری (گلو) استفاده می‌کند. این کار به پزشک شما کمک می‌کند تا بررسی کند که آیا مشکلی در دریچه‌ها و حفره‌های قلب شما وجود دارد یا خیر و ببیند که قلب  با چه شدتی خون را پمپاژ می‌کند.

 

آنژیوگرافی عروق کرونر

آنژیوگرافی عروق کرونر که گاهی اوقات “کاتتریزاسیون قلبی” نامیده می‌شود، ممکن است پس از حمله قلبی یا آنژین انجام شود. در این آزمایش یک کاتتر (یک لوله کوچک) در شریان کشاله ران، بازو یا مچ شما قرار داده می‌شود. کاتتر در داخل شریان به سمت بالا حرکت می‌کند تا به قلب برسد. یک رنگ مخصوص به عروق کرونر تزریق  و عکس اشعه ایکس گرفته می‌شود. اشعه ایکس به دکتر آنژیوگرافی نشان می‌دهد که کجا و چقدر عروق کرونر  مسدود شده‌است و همچنین نشان می‌دهد که قلب چقدر خوب پمپاژ می‌کند. آنژیوگرافی عروق کرونر به دکتر آنژیوگرافی کمک می‌کند تا بهترین درمان را برای شما انتخاب کند.

 

تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)

MRI از آهنرباها و امواج رادیویی بسیار قوی برای ایجاد تصاویر دقیق از قلب  در رایانه استفاده می‌کند که می‌تواند از قلب شما عکس‌های ثابت یا متحرک بگیرد. گاهی اوقات از رنگ مخصوصی استفاده می‌شود تا قسمت‌هایی از قلب و عروق کرونر دیده‌ شود. این آزمایش ساختار قلب و میزان کارکرد آن را به پزشک نشان می‌دهد تا بتواند بهترین درمان را برای شما تعیین کند.

 

آنژیوگرافی توموگرافی کامپیوتری کرونر (CCTA)

این آزمایش یک نوع تخصصی از توموگرافی کامپیوتری سی تی اسکن است که ممکن است برای کمک به تشخیص بیماری عروق کرونر استفاده شود. این یک آزمایش غیر تهاجمی برای افرادی است که ممکن است علائم غیرمعمول قلبی را تجربه کنند.

 

هزینه نوار قلب و چکاپ کامل قلب درتهران

هزینه نوار قلب و چکاپ‌ها و آزمایشات قلبی بنا بر سن بیمار و نوع و تعداد آزمایش‌ها متفاوت است؛ اگر تحت پوشش بیمه هستید، این خبر خوشی برای شما خواهد بود که بیشتر آزمایش‌های قلبی تحت بیمه انجام می‌شوند اما اگر بخواهید در مراکز خصوصی این چکاپ را انجام دهید امکان بهره‌مندی از خدمات درمانی را نخواهید داشت با این حال مراکز خصوص اغلب دارای بهترین و دقیق‌ترین دستگا‌ها هستند.  

 

ویژگی مرکز چکاپ قلب در تهران 

قلب حیاتی‌ترین عضو بدن است و خون‌رسانی همه اندام بدن را به عهده دارد. به محض اینکه از کار بیفتد دیگر همه چیز تمام است! با رژیم غذایی مناسب، ورزش، استراحت و تامین آرامش روانی، سعی در محافظت از قلب خود داشته‌باشید. از آنجا که این عضو بسیار حساس است حتما برای چکاپ یا پیدا کردن دلیل بروز مشکلات قلبی به متخصصین قلب مراجعه کنید و درمان خودسر انجام ندهید. در صورتی که بنا به تشخیص بهترین دکتر قلب نیازمند انجام چکاپ قلب هستید، می‌توانید با مراجعه به مراکز درمانی نزدیک مانند مرکز چکاپ قلب در غرب تهران و یا دیگر نقاط این تست را انجام دهید.به خاطر داشته باشید که بهترین مراکز از دقیق‌ترین دستگاه‌ها برخوردار هستند. مرکز قلب و دیابت اکسیر در یوسف آباد یکی از مراکز مجهز به دستگاه‌های چکاپ قلب بوده که می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان و دقت بالا این چکاپ را انجام دهد.

 

خدمات

اکوکاردیوگرافی

اکوکاردیوگرافی

تست ورزش

تست ورزش

هولتر مانیتور

هولتر مانیتور

آنژیوگرافی

آنژیوگرافی

مطالب مرتبط