بیماری هایی که توسط متخصص گوارش و کبد درمان می شود:
- رفلاکس معده
- یبوست
- اسهال
- درد شکمی
- کبد چرب
- سنگ کیسه صفرا
- زخم معده
- هپاتیت
چه زمانی نیاز به مراجعه به متخصص گوارش داریم؟
متخصص گوارش در طی دوران تحصیلی خود با تمامی اجزای دستگاه گوارش آشنا شده و با انواع بیماری گوارشی آشنایی پیدا می کند. متخصص گوارش می تواند تمامی مشکلات مربوط به دستگاه گوارشی افراد را تشخیص داده و برای درمان آنها راه حل های مختلفی ارائه دهد.
دستگاه گوارش انسان از دهان تا مقعد ادامه دارد و از لوله گوارشی و غدد گوارشی تشکیل شده است از غدد گوارشی که متخصص گوارش به بررسی آنها می پردازد می توان به معده، پانکراس، روده و کبد و غده های بزاقی اشاره کرد. همچنین متخصص گوارش می تواند به تشخیص بیماری های مختص به لوله های گوارشی حلق،مری،معده و روده کوچک و بزرگ و راست روده بپردازد. مواد غذایی از مری وارد معده شده و با انزیم های معده ترکیب می شود و به سمت روده ها می رود و در آنجا مواد غذایی مصرف شده جذب جریان خون می شود تا در اندام های بدن ذخیره و یا مصرف شوند و دیگر مواد جذب نشده از طریق مدفوع خارج می شود. در واقع می توان گفت متخصص گوارش با بررسی این فرآیند در بیمار آشنایی کامل دارد.
با پیشرفت تکنولوژی یک متخصص گوارش برای تشخیص بیماری های گوارشی راه های مختلفی را پیش رو دارد و متخصص گوارش می تواند با انجام آزمایش های مختلف از جمله آندوسکوپی ،کولونوسکوپی و اسپیرومتری بیماری و محل دقیق آسیب را بررسی کند.
ازجمله این راه ها می توان به آندوسکوپی که خود شامل ابزار های مختلف با توانایی متفاوت است اشاره کرد.
با وارد کردن لوله های آندوسکوپ از طریق دهان و مقعد بافت های مختلف دستگاه گوارش را مشاهده می شود.
امروزه با توجه با توجه با سبک زندگی مردم در کشور ما متخصصین گوارش آمار بسیار زیادی از بیماری های گوارشی را گزارش می دهند رژیم غذایی و کم تحرکی و افزایش استرس و اضطراب در زندگی مدرن همگی باعث شده است آمار بیماری های گوارشی افزایش پیدا کند.
در صورتی که افراد با دیدن علائم مختلف در دستگاه های نام برده شده زودتر به متخصص گوارش مراجعه کنند می توانند درمان را سریع تر آغاز کرده و همچنین محدودیت های به وجود آمده در درمان برای متخصص گوارش کمتر خواهد شد.
فهرست مقاله
- 1 بیماری هایی که توسط متخصص گوارش و کبد درمان می شود:
بدون دیدگاه